Γκύζη: Πολίτες κατά των κεραιών

ΝΕΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ διαμαρτυρία για τις κεραίες της κινητής τηλεφωνίας οργανώνει σήμερα Κυριακή και ώρα 11.30 π.μ. το Συντονιστικό Συνέλευσης Κατοίκων Γκύζη (Γύζη). Θέμα της συζήτησης θα είναι «Κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας: Οι Επιπτώσεις στην Υγεία μας. Οι πολίτες κινητοποιούνται». Εισηγητές στην εκδήλωση θα είναι ο Χ. Γεωργίου, αναπληρωτής καθηγητής Βιοχημείας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, και ο Π. Βωβός, μέλος της Παναττικής Πρωτοβουλίας κατά των Κεραιών Κινητής Τηλεφωνίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, επί της οδού Ευελπίδων, αμέσως μετά τα Δικαστήρια, πρώην Σχολή Ευελπίδων.

ΗΔΗ οι κάτοικοι με τις κινητοποιήσεις τους έχουν προχωρήσει στην απενεργοποίηση 6 συστημάτων κεραιών που ήταν στις πολυκατοικίες στις οδούς Κυπριανού 28, ιδιοκτησίας Γούμενου, και Βαρβάκη 73Α, ιδιοκτησίας Μ. Λάβδα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το πρόβλημα έχει λυθεί. Αντιθέτως, γι΄ αυτό γίνονται και οι κινητοποιήσεις, αφού η περιοχή είναι γεμάτη από κεραίες, ενώ έρευνες δείχνουν ότι ακόμη και σε απόσταση 360 μέτρων από κεραίες κινητής τηλεφωνίας η πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου είναι 20% αυξημένη!

ΣΥΜΦΩΝΑ με στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών, μόνο στην περιοχή αυτή λειτουργούν δεκάδες συστήματα κεραιών στα ακίνητα που βρίσκονται στις οδούς Βεργοβίτσας 39, Βριλησσού 44, Γκύζη 2 και 53, Ησαΐα Σαλώνων 17, Κρέσνας και Τσαλδάρη ΕΥΔΑΠ Γκύζη, Τσαλδάρη 46, 62 και 63, Λεωφόρος Αλεξάνδρας 34, 67, 105, 144,146 ΙΚΑ, 158Β, Ευελπίδων και Κρέσνας 2, Αργυροκάστρου 1, 3, 5 και Κρέσνας, Ευελπίδων 91, Κ. Λώρη 33, Μάρκου Δράκου 34. Το πρόβλημα αφορά όλους και κυρίως τα παιδιά μας, γι’ αυτό λοιπόν να πάτε στη συγκέντρωση αυτή…

Στον Άγιο Παντελεήμονα:
Όχι στο γκέτο

ΣΤΟ ΑΠΡΟΧΩΡΗΤΟ έχει φθάσει η κατάσταση στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα στην Αχαρνών και την Πλατεία Αττικής, λόγω της γκετοποίησης της περιοχής και λόγω της συνεχώς αυξανόμενης εγκληματικότητας… Έτσι, αύριο Δευτέρα 24 Νοεμβρίου, στις 5 το απόγευμα, θα συγκεντρωθούν στην Πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα οι κάτοικοι και οι οικογένειες τους για να διεκδικήσουν όπως λένε, το αυτονόητο δικαίωμα για μια ανθρώπινη ζωή καθώς και τη χαμένη τους αξιοπρέπεια. Τα αιτήματα της συγκέντρωσης αυτής είναι «να μπει τέλος στην ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα», «όχι στην γκετοποίηση της περιοχής», «όχι στην άνευ όρων παράδοση της ίδιας της ζωής μας»… Οι κάτοικοι θα ζητήσουν να μπει τέλος στην αδιαφορία των υπευθύνων.

Εξάρχεια: Ανοικτή συνέλευση

ΑΥΡΙΟ Δευτέρα 24 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, πραγματοποιείται ανοικτή συνέλευση, στον πρώτο όροφο του Πολιτιστικού Κέντρου του δήμου, Τσαμαδού 9, Πλατεία Εξαρχείων. Όπως λένε στη σχετική πρόσκληση, «έχουμε ήδη απενεργοποιήσει τέσσερις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, πιέζουμε τον δήμο για καθαριότητα και φροντίδα του Στρέφη, πραγματοποιήσαμε εκδηλώσεις για την οικειοποίηση των πεζοδρόμων και της πλατείας, οργανώσαμε πορείες διαμαρτυρίας και έκθεση για την εγκατάλειψη της γειτονιάς, κολλάμε αυτοκόλλητα στα ασύδοτα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και συνεχίζουμε…»

Πάρκο στο Γουδί!

ΣΗΜΕΡΑ το πρωί, στις 11 π.μ., η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Γουδί οργανώνει συγκέντρωση που θα γίνει μέσα στο Πάρκο απέναντι από το αναψυκτήριο «Ρυθμός», στο στέγαστρο του Δήμου Ζωγράφου. Η συγκέντρωση γίνεται γιατί η κατάσταση σχετικά με την προοπτική της δημιουργίας του Μητροπολιτικού Πάρκου γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη και πιο περίπλοκη. Η έκταση στο Γουδί κατακερματίζεται και τσιμεντοποιείται καθημερινά. Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής, απαιτείται η άμεση θεσμοθέτηση του Μητροπολιτικού Πάρκου και η εφαρμογή επιτέλους του Ρυθμιστικού της Αθήνας.


Σχολιάστε εδώ