Αστρονομική αγωγή 6 εκατ. ευρώ σε δημοσιογράφο!

Το ποσό των 6 εκατ. ευρώ ζητάνε από μια δημοσιογράφο, την Ελένη Ηλιοπούλου, και την εφημερίδα «Το Άρθρο», έξι μέλη της διορισμένης (από το ΥΠΕΠΘ) Διοικούσας Επιτροπής του Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου. Τα μέλη ισχυρίζονται πως υπέστησαν ηθική βλάβη εξαιτίας του ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα στις 23/9/2007 και στο οποίο γινόταν αναφορά στις υψηλές αμοιβές που ζητούσαν και τελικά απέρριψε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Εκπαίδευσης και Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Η «βιομηχανία των αγωγών» φαίνεται πως έχει ξεπεράσει κάθε όριο λογικής αποζημίωσης, καθώς στην περίπτωση που το δικαστήριο δικαιώσει τους προσφεύγοντες, η δημοσιογράφος και η εφημερίδα θα πρέπει να πληρώσουν, με βάση τον νόμο για το κατώτατο όριο αποζημίωσης, το ποσό των 600.000 ευρώ! Είναι πλέον ώρα, μετά την παραίτηση Ρουσόπουλου από τη θέση του υπουργού Επικρατείας, ο οποίος αρνιόταν πεισματικά ν’ αλλάξει τον νόμο, να αναλάβει την ευθύνη ο Π. Παυλόπουλος και να καταθέσει μια άλλη πρόταση που θα καταργεί αυτήν την πρακτική.

Στο επίμαχο ρεπορτάζ η δημοσιογράφος δημοσιοποίησε τα πρακτικά της συνεδρίασης της ΔΕ του ΕΑΠ (147η στις 19/9/ 2006), στην οποία έξι μέλη της, ως επιστημονικοί υπεύθυνοι υποέργων, συναποφάσισαν τις αμοιβές για τη συμμετοχή τους στο έργο «Ανάπτυξη και βελτίωση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών του ΕΑΠ». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο τότε ειδικός γραμματέας του Γραφείου Διαχείρισης Προγραμμάτων ΚΠΣ Δημήτρης Σκιαδάς (και νυν γ.γ. Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης) εξηγούσε πως οι αμοιβές που λαμβάνουν όσοι εμπλέκονται σε προγράμματα που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ και τα ΚΠΣ είναι νόμιμες και θα πρέπει να είναι λελογισμένες. Η δημοσιογράφος Ελένη Ηλιοπούλου που υπέγραφε το ρεπορτάζ είναι ταυτόχρονα πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φοιτητών του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού και πρωτοστάτησε στη διαδικασία της προσφυγής των 351 φοιτητών προς το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πατρών εναντίον του ΕΑΠ. Οι φοιτητές, μέσω της ομαδικής αγωγής (που κατατέθηκε στις 31/12/2007), ζητούσαν να τους επιστραφούν τα δίδακτρα που κατέθεσαν.


Σχολιάστε εδώ