άλλες τυπολογίες

• Το ενδεχόμενο να καταργήσει τη δυνατότητα να τοποθετούνται δικαστικοί σε ανεξάρτητες αρχές ή σε οργανικές θέσεις του Δημοσίου εξετάζει η κυβέρνηση. Αν τελικώς θεσπίσει μια τέτοια διάταξη, τότε αυτόματα θα λήξει και η θητεία όλων των δικαστικών που κατέχουν τέτοια αξιώματα, κάτι που θα αφορά και το ΕΣΡ.

• Και μέσα σε όλα και μια κόντρα Τριανταφυλλόπουλου – Μαλέλη! Ο πρώτος, χωρίς να είναι φανερός ο λόγος, εξαπολύει τα πυρά του εναντίον του διευθυντή ειδήσεων του Star, χωρίς ωστόσο ο Σ. Μαλέλης να έχει απαντήσει, αν και ζήτησε, όπως λένε, να επικοινωνήσει με τον Μ. Τριανταφυλλόπουλο.

• Δεν έχει υποβάλει παραίτηση και δεν πρόκειται να παραιτηθεί ο πρόεδρος της ΕΡΤ, ήταν το μήνυμα που έστελνε προς τους δημοσιογράφους η κρατική ραδιοτηλεόραση την περασμένη Πέμπτη, όταν είχε ξεσπάσει νέο κύμα φημολογίας περί αποχώρησης Παναγόπουλου. Η ΕΡΤ προσέθετε πως ο πρόεδρος θα παραμείνει στη θέση του ως το τέλος της θητείας του. Ο Παυλόπουλος συμφωνεί;

• Μέσω πολλών καταγγελιών και εξηγήσεων από διάφορα μπλογκ που διαθέτουν και από τον ραδιοφωνικό αέρα, λύθηκε η συνεργασία του Γιάννη Παπαγιάννη με τον Real FM και την εφημερίδα του Ν. Χατζηνικολάου «Real News». Θα είναι πάντως παρών από το «Αποκαλυπτικό Δελτίο» που παρουσιάζει στο EXTRA3.

• Νέο διοικητικό συμβούλιο στην «Ημερησία». Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας εξελέγη ο Φώτης Μπόμπολας, αντιπρόεδρος ο Νίκος Γιαννακόπουλος και μέλη οι Κωνσταντίνος Στεργιόπουλος, Σπύρος Βένετης και Χρήστος Πατέλης.

• Το ποσό των 3.520.000 ευρώ θα διαθέσει η ΕΡΤ για την απόκτηση των δικαιωμάτων των χειμερινών και θερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Για τους Ολυμπιακούς του 2012 το ποσό ανέρχεται σε 3.350.000 ευρώ και για τους χειμερινούς του 2010 σε 170.000 ευρώ. Υπάρχει όμως το ενδεχόμενο το ποσό αυτό να αυξηθεί κατά 528.000 ευρώ για τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων μέσω κινητών, ίντερνετ και IP TV.

• Σε 25%, από 20,717%, ανέβασε το συνολικό ποσοστό του στο Alter ο Γ. Κουρής. Η αύξηση αυτή του μεριδίου έγινε μετά από παραίτηση, στις 20 Νοεμβρίου, της Εμπορικής Τράπεζας από το δικαίωμα ψήφου επί ενεχυριασμένων μετοχών του.

• Συνάντηση με τον Κώστα Γιαννίκο είχε ο Νίκος Κακαουνάκης. Ταυτόχρονα υπάρχει προσέγγιση από το Mega, στην περίπτωση που αγοράσουν ραδιοφωνικό σταθμό, να αναλάβει μια πρωινή εκπομπή.

• Συνάντηση με τους Γερμανούς του RTL φαίνεται πως είχε ο Λ. Λαζόπουλος. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι τηλεθεατές πρέπει να αναμένουν ένα επεισόδιο του «Τσαντιριού» μέσα στον Δεκέμβριο και στη συνέχεια εβδομαδιαία παρουσία από Φεβρουάριο ή Μάρτιο.

• Νέα πραγματικότητα στο Channel 9. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 20 εκατ. ευρώ ολοκληρώθηκε και πλέον ο σταθμός πέρασε στον έλεγχο των συμφερόντων του Δ. Κοντομηνά, ενώ μειώθηκε το ποσοστό του Ν. Ευαγγελάτου.

• Δεν ανησυχούν στη NetMed από τον αιφνιδιασμό που υπέστησαν στη μάχη του Champions League. Η On Telecoms πέταξε τη NetMed εκτός διαδικασίας, καθώς πήρε τους υπόλοιπους (πλην των ελληνικών ομάδων) αγώνες του Champions League και UEFA, αφήνοντας τη Nova έξω από τις ευρωπαϊκές μάχες. Η On Telecoms αποκτά ένα πλεονέκτημα για τη συγκέντρωση πελατών στη φωνητική τηλεφωνία παρέχοντας και τηλεοπτικές υπηρεσίες, όμως όλα είναι θέμα κόστους αυτήν την εποχή. Και έτσι αφού η NetMed τα έδωσε όλα για να πάρει τους αγώνες, του ελληνικού πρωταθλήματος, τώρα, μετά την ήττα στο Champions League, κάνει μάλλον οικονομία. Το ποιος έπραξε σωστά θα φανεί στο τέλος βέβαια.

• Εξελίξεις και στο Στοίχημα που θα έχουν αντίκτυπο και στα ΜΜΕ. Στις 5 Δεκεμβρίου συζητείται στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η προσφυγή των εταιρειών Stanley Bet και William Hill (η οποία στην Ελλάδα εκπροσωπείται από τον Δ. Κοντομηνά) για το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ.

• Κουίζ: Ποιο πράσινο στέλεχος που υπηρέτησε πιστά το υφιστάμενο σύστημα (!) έστειλε μήνυμα στον Προκόπη Παυλόπουλο πως αν αλλάξει ο πρόεδρος οργανισμού οι συνδικαλιστές θα ταχθούν εναντίον του; Θα δεχθεί ο υπουργός τέτοιες «παλικαριές» από τους «ανθρώπους του προέδρου»;

• Ξέρετε τι μας έλεγε ένας ταξιτζής για τις δωρεάν εφημερίδες; Ότι «τις χρησιμοποιούμε για να καθαρίζουμε τα τζάμια των ταξί»…

• Αγωνία στα «Νέα», φυσικά στους εργαζόμενους, μετά το δημοσίευμα της περασμένης Κυριακής για τις ριζικές αλλαγές που έχουν αποφασισθεί από τον ΔΟΛ, αρχίζοντας από τον διευθυντή της εφημερίδας, Παντελή Καψή, που όλες οι πληροφορίες, λένε ότι φεύγει. Μάλιστα κάπου ειπώθηκε ότι θα κατέβει για βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, πλην όμως, μόνο η Ευρωβουλή θα τον ενδιέφερε…Εν αναμονή λοιπόν των αποφάσεων Λαμπράκη – Ψυχάρη.

• Παρά τη σοβαρότητα της καταγγελίας της Λιάνας Κανέλλη, το ΕΣΡ δεν ανακοίνωσε κάποια έρευνα για τη σύνθεση του κοινού στα τηλεπαιχνίδια. Πριν από δέκα ημέρες η βουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε ενώπιον των μελών της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας συγκεκριμένο πρόσωπο που αναλαμβάνει και συγκεντρώνει, «αντί 20 ευρώ το κεφάλι», γέρους από τα γηροκομεία και μαθητές έξω από τα σχολεία, όπως υποστήριξε, και στη συνέχεια τους προωθεί στα τηλεοπτικά πλατό ως κοινό.

• Χωρίς ανατροπές το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών. Πρόεδρος επανεξελέγη ο Δημήτρης Καλοφωλιάς, αντιπρόεδρος ο Γιώργος Μπόμπολας, γραμματέας ο Δημήτρης Ρίζος, μέλη οι Χρήστος Λαμπράκης και Αλέξης Ζαούσης, και αναπληρωματικά μέλη η Μαριέττα Αθανασιάδου και ο Θωμάς Λιακουνάκος.

• Δύο απονομές βραβείων από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας – Ενημέρωσης την 1η Δεκεμβρίου. Η Γραμματεία θα δώσει τα «Βραβεία Οπτικοακουστικών Έργων για παιδιά 6-12 ετών», αλλά και εκείνα για τις καλύτερες περιφερειακές εφημερίδες.

• Και κλέβουν και δεν ενημερώνουν τους πελάτες τους πως είναι κάτοχοι πειρατικού προϊόντος. Την περασμένη Κυριακή, μεγάλη εταιρεία press clipping, που κλέβει κατά συρροήν κείμενα από το σύνολο του ελληνικού Τύπου, απέκρυψε από τους πελάτες της την προειδοποίηση του «Π» ότι δεν έχει υπογράψει καμία σύμβαση για την αναπαραγωγή των δημοσιευμάτων και άρα τα κείμενα που διαθέτει σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς είναι προϊόν κλοπής, όπως ορίζεται από την ελληνική νομοθεσία. Επιτέλους, η ΕΣΗΕΑ και η ΕΙΗΕΑ θα ασχοληθούν σοβαρά με την υπόθεση;

• Και …www.weatheronline.gr. H Sentel, σε συνεργασία με τη Weatheronline.co.uk, ανέπτυξε ένα νέο μετεωρολογικό portal, το Weatheronline.gr. Στην ηλεκτρονική διεύθυνση ο επισκέπτης μπορεί άμεσα να πληροφορηθεί την εξέλιξη του καιρού στην Ελλάδα και στον κόσμο και να αποκτήσει πρόσβαση σε μετεωρολογικά ιστορικά δεδομένα. Στην προσπάθεια συμμετέχει και ο Σάκης Αρναούτογλου με την πρόγνωση της Θεσσαλονίκης και την επιμέλεια του καιρού των χιονοδρομικών, η οποία θα είναι σύντομα διαθέσιμη.

• Καμία ανταπόκριση από τη Mondial Sports Marketing για τα ραδιοφωνικά δικαιώματα. Ο κλειστός διαγωνισμός προέβλεπε αποκλειστικά δικαιώματα, προκαλώντας την αντίδραση αρκετών αθλητικών ραδιοφωνικών σταθμών. Έγιναν συναντήσεις, όμως σε αυτό το σκέλος ο διαγωνισμός δεν ολοκληρώθηκε ακόμη.

• Συνεχίζει τον έλεγχο για τις υπερβάσεις του διαφημιστικού χρόνου το ΕΣΡ. Για δέκα συνεχόμενες παραβιάσεις του Alter σ’ ένα 24ωρο (5/3/2008) επέβαλε πρόστιμο 15.000 ευρώ.

• Για 7η συνεχή χρονιά η IAB Hellas (www.iab.gr) διοργανώνει το Interactive Marketing Conference, το μοναδικό συνέδριο στην Ελλάδα που αφορά τη διαδραστική διαφήμιση και επικοινωνία. Η φετινή εκδήλωση, σύμφωνα με τους διοργανωτές, «θα εστιάσει στο brand, αναλύοντας όλες τις συνιστώσες που αφορούν στη χάραξη της κατάλληλης στρατηγικής που θα το ξεχωρίσει μέσα στον σύγχρονο ʽʽθόρυβοʼʼ και θα δημιουργήσει δυνατές σχέσεις».

• Σχέδιο αντιμετώπισης της επερχόμενης κρίσης έχουν θέσει σε εφαρμογή και οι Αττικές Εκδόσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Θ. Φιλιππόπουλος έχει δώσει οδηγία περί μη αντικατάστασης των προσώπων που συνταξιοδοτούνται ή που θα δηλώσουν πως θέλουν να φύγουν, παράλληλα με την περικοπή των εξωτερικών συνεργατών (μπλοκάκια) και των περιττών εξόδων.

• Η Ημεροσκόπος είναι η νέα εταιρεία της «Espresso». Το κεφάλαιό της ανέρχεται σε 500.000 ευρώ και πρόεδρός της είναι ο Πέτρος Κυριακίδης, διευθύνων σύμβουλος ο Γιάννης Φιλιππάκης και μέλος η Μαυραειδή Λούλου. Στην Ημεροσκόπος ανήκουν και τα περιοδικά της Daily Press Magazines.

• «2012… Ολική σύνδεση» είναι ο τίτλος της ημερίδας που προγραμματίζει ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος γιʼ αυτήν την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου, στο Ίδρυμα Ευγενίδου («Πλανητάριο»). Η ημερίδα, που είχε αναβληθεί, πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης – Επικοινωνίας.

• Θυγατρική εταιρεία από την ΕΙΤΗΣΕΕ για την ψηφιακή τηλεόραση. Η απόφαση για τη σύσταση της εταιρείας που θα λειτουργήσει ως πάροχος δικτύου ελήφθη την Πέμπτη. Στο μετοχικό της κεφάλαιο, που θα ανέλθει σε 700.000 ευρώ, θα συμμετέχουν οι σταθμοί εθνικής εμβέλειας Mega, ANT1, Star, Alter, Alpha, ΣΚΑΪ, Μακεδονία, καταβάλλοντας ο καθένας από 100.000 ευρώ. Όπως γράφαμε από την περασμένη βδομάδα, οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας θα εκπέμψουν με το σύστημα κωδικοποίησης MPEG 4, γεγονός που επιτρέπει στα κανάλια να περάσουν χωρίς προβλήματα από το μεταβατικό στάδιο στην ψηφιακή τηλεόραση μετά το 2012.

• Νέα ματιά στον νόμο για το Ασφαλιστικό στο σκέλος των εργαζομένων στα ΜΜΕ επιχειρεί η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά. Ένα από τα επίμαχα σημεία είναι η μείωση της περίθαλψης σε ΤΑΙΣΥΤ και ΤΑΤΤΑ και το κόψιμο σημαντικών παροχών των Ταμείων, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της ΕΣΠΗΤ. Ταυτόχρονα συγκεντρώνει στοιχεία για την κατάθεση αγωγών στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, ζητώντας αποζημιώσεις. Ήδη στη Βουλή υποβλήθηκε σχετική ερώτηση, ενώ όλα τα κόμματα και βουλευτές της ΝΔ που συναντήθηκαν με εκπροσώπους των σωματείων συμφωνούν στην πρόταση των σωματείων να ανασταλεί η ισχύς του νέου κανονισμού και να ισχύουν οι παλαιές παροχές. Το υπουργείο Απασχόλησης φαίνεται να ζήτησε από τις διοικήσεις των Ταμείων το κόστος των κομμένων παροχών. Να τονιστεί ότι το αίτημα των Ενώσεων (που συμμετέχουν σε ΤΑΙΣΥΤ και ΤΑΤΤΑ) είχε συμπεριληφθεί στο διεκδικητικό πλαίσιο των δύο απεργιών ΠΟΕΣΥ και Διασωματειακού.

• Προκαλεί πλέον μεγάλη έκπληξη η αδιάλλακτη στάση μελών της ΕΣΗΕΑ στην ένταξη του φωτορεπόρτερ της «Απογευματινής» Ν. Κροντηρά, που υπέστη καρδιακό έμφραγμα, στον ΕΔΟΕΑΠ. Παρότι ο φωτορεπόρτερ διαγράφηκε από την ΕΦΕ, όπως απαιτούσε η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, και ο Π. Σόμπολος ήταν έτοιμος να στείλει το χαρτί για να εγγραφεί στον ΕΔΟΕΑΠ, στέλεχος της ΕΣΗΕΑ είπε απευθυνόμενος προς τον Π. Σόμπολο ότι θα παραιτηθεί αμέσως από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αν γίνει κάτι τέτοιο! Υπό την απειλή της παραίτησης, τα έγγραφο δεν εστάλη και ένας ασθενής φωτορεπόρτερ παραμένει όμηρος μιας περίεργης και ακατανόητης συνδικαλιστικής στάσης. Την ίδια ώρα εστάλη χαρτί για εγγραφή στο Ταμείο για δύο φωτορεπόρτερ του «Έθνους», τους οποίους ως σήμερα αρνούνταν να εγγράψουν.

• Με νίκη της αντάρτικης ΠΑΣΚΕ εκλέχθηκε το νέο ΔΣ στο πρωτοβάθμιο σωματείο της ΠΣΥΠ ΕΡΤ. Οι εκλογές την περασμένη Τετάρτη έβγαλαν νικητή τον Παναγιώτη Καλφαγιάννη με το ψηφοδέλτιο «ΠΑΣΚΕ – Ανεξάρτητοι», που πήρε το 52,4% και βγάζει 8 έδρες. Η παράταξη της ΠΑΣΚΕ, με την υποστήριξη της ηγεσίας της ΠΟΣΠΕΡΤ και της κεντρικής συνδικαλιστικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ, έλαβε το 40% και εξέλεξε 6 έδρες, ενώ η ΔΑΚΕ πήρε 7% και εξέλεξε μία έδρα. Οι εκλογές έγιναν σε απίστευτο, όπως καταγγέλλεται, κλίμα παρεμβάσεων και από ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στη διοίκηση, όπως σύμβουλοι σε διάφορες γενικές διευθύνσεις της ΕΡΤ.

• Εκδήλωση για τον Κώστα Ταχτσή οργανώνει το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ αυτήν την Τρίτη, 25 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της. Η εκδήλωση γίνεται με αφορμή την επέτειο των είκοσι ετών από τον θάνατο του Ταχτσή και την έκδοση του αφιερώματος του λογοτεχνικού περιοδικού «Η Λέξη». Για τον συγγραφέα και το έργο του θα μιλήσουν ο Αλέξανδρος Αργυρίου, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος και ο Θανάσης Νιάρχος. Συντονίζει ο Βασίλης Βασιλικός, ενώ κείμενα θα διαβάσει η Μίνα Αδαμάκη.

• «Ευρωπαϊκές ειδήσεις και τηλεόραση» είναι ο τίτλος της ημερίδας που διοργανώνεται αυτήν την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων της Παλαιάς Βουλής. Τη διοργάνωση έχουν οι πρεσβείες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Βρετανίας στην Ελλάδα, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Θα διεξαχθούν τέσσερις συνεδρίες, στις οποίες συμμετέχουν δημοσιογράφοι, ειδικοί στην ευρωπαϊκή τηλεοπτική ενημέρωση, καθώς και εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αντικείμενο τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.


Σχολιάστε εδώ