άλλα αθλητικά

• Για μία ακόμη φορά η εθνική μας ομάδα αγωνίστηκε σε άδειες εξέδρες. Για μία ακόμη φορά ο κόσμος την αποδοκίμασε, παρότι συνολικά διέρχεται την καλύτερη περίοδο της ιστορίας της. Αυτά γράφαμε τον περασμένο μήνα που η εθνική μας αντιμετώπισε την Ελβετία, αυτά γράφουμε και τώρα που η εθνική μας υποδέχθηκε την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία. Ουδείς θα ανέμενε φυσικά να έρθει στη χώρα μας η παγκόσμια πρωταθλήτρια και να μην είναι στο γήπεδο ούτε 10.000 κόσμος.

• Τι φταίει τώρα θα αναρωτηθεί κανείς; Το κακό θέαμα, θα πουν κάποιοι, που προσφέρει η εθνική ομάδα και το ότι δεν αποδίδει ποδόσφαιρο υψηλών προδιαγραφών. Σίγουρα αυτό είναι ένας καθοριστικός παράγων της απουσίας του κόσμου από το γήπεδο, αλλά στην περίπτωση που αντίπαλος είναι η Ιταλία δεν δικαιολογείται και τόσο να μην έχει το γήπεδο κόσμο.

• Μήπως φταίει και η περί την εθνική ομάδα κατάσταση και τα πρόσωπα, αναρωτιούνται κάποιοι άλλοι. Σίγουρα φταίνε και σε μεγάλο βαθμό. Οι αποδοκιμασίες του κόσμου στο Καλλιμάρμαρο το 2004, όταν η εθνική μας είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα Ευρώπης, είναι ο άλλος σοβαρός λόγος. Αποδοκιμασίες που στρέφονταν κατά του προέδρου της ΕΠΟ Βασίλη Γκαγκάτση και είναι σίγουρο πως η παρουσία του και το όλο κλίμα περί αυτόν λειτουργούν αποτρεπτικά για την παρουσία του κόσμου στο γήπεδο στα παιχνίδια της εθνικής μας ομάδας, ακόμη και όταν αντίπαλος είναι η παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία.

• Μιας πάντως και μιλάμε για τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βασίλη Γκαγκάτση, έχει κυκλοφορήσει και παιχνίδι με αυτόν στο διαδίκτυο. Ένα παιχνίδι που έχει μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά και συμβολισμό.

• Νέα επεισόδια έγιναν και την περασμένη εβδομάδα στη Σούπερ Λίγκα (Λάρισα – Παναθηναϊκός), αλλά και στη Β΄ εθνική (Ατρόμητος – Ιωνικός). Νέα επεισόδια και ούτε μια σύλληψη και πιθανώς σε αυτό να παίζει ρόλο και η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τη βία που έγινε πιο ελαστικό φέτος και δίνει και τη δυνατότητα μετατροπής του ιδιώνυμου.

• Αν πάντως η διοίκηση του ΠΑΟΚ ήθελε να πάρει μια σοβαρή απόφαση στο θέμα του Γκαρσία, θα τιμωρούσε τον παίκτη, έστω και συμβολικά και στη συνέχεια θα προσπαθούσε να βρει το δίκιο της στην αθλητική δικαιοσύνη για το αν προκλήθηκε και απάντησε ο αμυντικός του Δικέφαλου. Αντʼ αυτού, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ απειλούν με αποχώρηση από την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Σούπερ Λίγκας. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά για μια ομάδα η οποία τα δύο τελευταία χρόνια δείχνει σοβαρή και κάνει αξιέπαινη προσπάθεια σε πολλούς τομείς υπό την ηγεσία του Θοδωρή Ζαγοράκη.


Σχολιάστε εδώ