Χειμερινά παιχνίδια στην ΕΟΕ

Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα. Στην αρχή κάθε ολυμπιακού κύκλου και λίγο πριν από την εκλογή του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), τα αθλήματα του πάγου βγαίνουν στην επικαιρότητα και ανεβαίνει κατακόρυφα τόσο η δημοτικότητά τους όσο και η αξία τους.

Η ΕΟΕ, εδώ και μέρες, εκθέτει ανεπανόρθωτα τον πρώην πρόεδρο της επιτροπής φιλάθλου πνεύματος (ΕΦΙΠ) Χρήστο Χατζηαθανασίου. Κοινοποίησε στους εκπρόσωπους της ολομέλειας της ΕΟΕ, στον υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη, στον Άρειο Πάγο, στο Ελεγκτικό Συνέδριο, στα κόμματα της αντιπολίτευσης, ανώνυμη καταγγελία η οποία εμπλέκει τον νυν πρόεδρο της ομοσπονδίας της παγοδρομίας στους μέτοχους του παγοδρομίου.

Ο Χατζηαθανασίου υποστηρίζει πως πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο προκειμένου να διχοτομηθεί η ομοσπονδία της παγοδρομίας (ΕΟΠΑΓ) σε, τουλάχιστον, τέσσερις (χόκεϊ επί πάγου, καλλιτεχνικό πατινάζ, έλκηθρα λουτζ και έλκηθρα μπομπ). Διευκρινίζει, μάλιστα, ότι με αυτόν τον τρόπο θα βολευτούν σε κάποια καρέκλα της νέας ολομέλειας της ΕΟΕ και κάποιοι εκπρόσωποι που δεν έχουν τη δυνατότητα να εισβάλλουν στα ολυμπιακά ανάκτορα το νέο έτος (2009).

Η διχοτόμηση της ΕΟΠΑΓ είναι, πάντως, μία παλιά ιστορία. Ο Χατζηαθανασίου, πριν από τέσσερα χρόνια, είχε αποδεχθεί την πρόταση του τότε υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Ορφανού να απομακρυνθούν από τη στέγη της ΕΟΠΑΓ τα παραπάνω χειμερινά αθλήματα. Το σχέδιο δεν περπάτησε, διότι η ΓΓΑ υπέπεσε στο φάουλ να αναγνωρίσει τις εν λόγω ομοσπονδίες μία μέρα πριν από το πρωτοδικείο.


Σχολιάστε εδώ