τυποΘεσσαλονίκη

~ Η κυκλοφορία του «Αγγελιοφόρου» την προηγούμενη βδομάδα ήταν: Δευτέρα 3/11 6.400, Τρίτη 4/11 6.560, Τετάρτη 5/11 7.210, Πέμπτη 6/11 7.530, Παρασκευή 7/11 6.010, Σάββατο 8/11 6.250, Κυριακή 9/11 22.570.

~ Πανηγύριζε η Θάλεια γιατί -όπως λέει- ο νέος πολιτικός προϊστάμενος της ΕΡΤ Προκόπης Παυλόπουλος δεν θα αντικαταστήσει τον Παναγόπουλο στη διοίκηση της εταιρείας, πράγμα που σημαίνει πως και αυτή θα συνεχίσει να απολαμβάνει τον μισθό της «golden woman» τον οποίο εισπράττει τα τελευταία χρόνια.

~ Στα χέρια του Σαράντη Πανταζή (εκδότη της «Αυριανής» και της «Αθλητικής Μακεδονίας – Θράκης») πέρασε ο δυνατός τίτλος «ΕΓΝΑΤΙΑ» τον οποίο κατάφερε να ξεφτιλίσει ο Πέτρος Πυλωρίδης που εξαφανίστηκε εγκαταλείποντας τα μίντια και αφήνοντας φέσι σε όσους μιλάνε ελληνικά, βουλγάρικα και μερικές ακόμη γλώσσες. (Προφανώς είχε χρέη και στον Σαράντη, στα τυπογραφεία του οποίου εκδιδόταν η «Εγνατία»).

~ Με τυμπανοκρουσίες ξεκίνησε να εκπέμπει ο «Λάμψη» στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης, αλλά δεν πήγε καθόλου καλά. Έτσι, η συχνότητα (89,4fm) πουλήθηκε στις Αττικές Εκδόσεις, οι οποίες ετοιμάζουν το «Thessaloniki radio DJ».

~ Ενώ στην Αθήνα και στους άλλους δήμους που διαθέτουν δημοτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα ξεκίνησαν οι διεργασίες προκειμένου να προσαρμοστούν αυτά στη νέα εποχή που καθορίζεται από τις διατάξεις του νέου «δημοτικού κώδικα», στη Θεσσαλονίκη αγρόν αγοράζουν.

~ «Η δημοτική ραδιοτηλεόραση της Θεσσαλονίκης δεν πρόκειται να κλείσει», είπε ο Παπαγεωργόπουλος στους εργαζόμενους – δημοσιογράφους που τον ρώτησαν και καθάρισε. Ούτε πώς θα γίνει αυτό, ούτε αν της δικής του διαβεβαίωσης προηγήθηκε ανάλογη του υπουργείου Εσωτερικών, ούτε τίποτα. Προχειρότητες, μεγάλα λόγια και τελικά… θα δούμε όταν ο κόμπος φτάσει στο χτένι.

~ Είναι γνωστό ότι με τον νέο δημοτικό κώδικα οι δημοτικές επιχειρήσεις παύουν να λειτουργούν όπως τις γνωρίζαμε μέχρι τώρα και είτε κλείνουν είτε μετατρέπονται σε ανώνυμες εταιρείες. Στην περίπτωση που μετατραπούν σε ΑΕ, αυτές θα πρέπει να βγάζουν τα έξοδά τους από τις πωλήσεις των υπηρεσιών που προσφέρουν. Απαγορεύεται ρητά δηλαδή η χρηματοδότηση από τα δημοτικά ταμεία, όπως γίνεται σε FM 100 και TV 100, τα οποία κοστίζουν στους δημότες της Θεσσαλονίκης μερικά εκατομμυριάκια τον χρόνο. (6 εκατ. ευρώ ήταν η τελευταία χρηματοδότησή τους).

~ Στην περίπτωση του δημοτικού ραδιοφώνου της Αθήνας, ο Νικήτας Κακλαμάνης αποφάσισε να μετατρέψει τη δημοτική επιχείρηση σε ΑΕ και να παραμείνουν σε αυτήν οι 60 από τους 230 περίπου εργαζόμενους (κυρίως δημοσιογράφοι πολλοί από τους οποίους εμφανίζονται μόνον για να εισπράττουν τον μισθό τους).

~ Τα καθέκαστα της Αθήνας, η απειλή απολύσεων και οι αντιδράσεις της ΕΣΗΕΑ, κινητοποίησαν τους εργαζόμενους των δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών της Θεσσαλονίκης, που ψάχνουν να βρουν λύση για να μη βρεθούν στον δρόμο. Η μόνη περίπτωση, που ανακάλυψαν μόνοι τους –οι του δήμου είπαμε «αγρό αγοράζουν»– είναι να θεωρηθεί η ΔΕΠΘΕ επιχείρηση «κοινωφελούς σκοπού», ώστε να ξεφύγουν από τις υποχρεωτικές διατάξεις του νέου κώδικα και να συνεχίσουν να αμείβονται από τα δημοτικά ταμεία. Για να δούμε τι θα δούμε…

~ Όχι, δεν ήρθαν στα χέρια ο Γιώργος με τον Βασίλη εκεί στα γραφεία του FM 100. Αρκέστηκαν σε λογομαχίες και ουρλιαχτά, τα οποία κατατρόμαξαν τους εργαζομένους στο δημοτικό ραδιόφωνο. Στο επόμενο φύλλο θα σας ενημερώσω για τους λόγους του καβγά, τον οποίο οι περισσότεροι αποδίδουν στον ιδιόμορφο χαρακτήρα του Γιώργου και στην πατερναλιστική του διάθεση έναντι οποιουδήποτε… δικού του.


Σχολιάστε εδώ