ΤΑ ΧΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ…

Άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στην «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ λένε πως η ευρωπαϊκή διάκριση έστω και στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση είναι στόχος του Ολυμπιακού και πως μόνο σε αυτή την περίπτωση θα μπει στη λογική των μεταγραφών και της ενίσχυσης τον Ιανουάριο, αφού σε κάθε άλλη περίπτωση δεν πρόκειται κατά τα φαινόμενα να πάρει παίκτες, εκτός και αν υπάρξει κάποια εξαιρετική περίπτωση.

Καλά πληροφορημένες πηγές τονίζουν πως στον Ολυμπιακό υπάρχει αυτήν τη στιγμή η σύμφωνη γνώμη του προέδρου Σωκράτη Κόκκαλη και του προπονητή Ερνέστο Βαλβέρδε για τις μεταγραφές. Οι δύο άνδρες έχουν συμφωνήσει στο πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις ο Ολυμπιακός θα μπει στη λογική των μεταγραφών και του να αποκτήσει παίκτες κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, αν και ο ισπανός προπονητής θα ήθελε μία με δύο προσθήκες. Πρόεδρος και προπονητής συμφωνούν στο ότι αν η ομάδα δεν προκριθεί στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ μπορεί να αντεπεξέλθει στις εγχώριες υποχρεώσεις και να κατακτήσει το πρωτάθλημα και το κύπελλο με το υπάρχον υλικό. Αν, όμως, ο Ολυμπιακός προκριθεί, τότε τα πράγματα θα είναι εντελώς διαφορετικά και ο Σωκράτης Κόκκαλης αφήνει να εννοηθεί ότι θα ενισχύσει την ομάδα για να φθάσει όσο το δυνατόν ψηλότερα στην Ευρώπη.

Προτεραιότητα ο αμυντικός μέσος

Η εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα λοιπόν, θα είναι εξαιρετικά κρίσιμη για το αν ο Ολυμπιακός θα προχωρήσει σε ενίσχυση τον ερχόμενο Ιανουάριο. Τούτο διότι ο τελευταίος αγώνας στους ομίλους του ΟΥΕΦΑ, αυτός με τη Χέρτα Βερολίνου, είναι προγραμματισμένος για τις 18 Δεκεμβρίου και άρα μετά από αυτόν θα φανεί εάν θα γίνουν μεταγραφές ή όχι στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Αν τελικά ο Ολυμπιακός προκριθεί, τότε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Σωκράτης Κόκκαλης προτίθεται να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για μεταγραφές. Σε αυτήν την περίπτωση η πρώτη προτεραιότητα δεν θα είναι η απόκτηση επιθετικού, αλλά αμυντικού μέσου. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αυτό έχει ζητήσει ο Ερνέστο Βαλβέρδε, αφού ανησυχεί από τον τραυματισμό του Ιεροκλή Στολτίδη που τον τελευταίο καιρό είναι αρκετά συχνά εκτός των αγωνιστικών υποχρεώσεων του Ολυμπιακού.

Η απόκτηση επιθετικού θα είναι ο δεύτερος στόχος – πάντα στην περίπτωση που προκριθεί η ομάδα στην επόμενη φάση του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, που είναι αυτή των «32» και που έχει από εκεί και πέρα πιθανότητες να φθάσει ψηλά, αν και αυτό είναι θέμα τύχης, αλλά και θέμα της θέσης που θα τερματίσει τελικά στον όμιλο.

Μεγάλο όνομα

Στην περίπτωση της απόκτησης επιθετικού, η τάση που επικρατεί στον Ολυμπιακό είναι να αποκτηθεί μεγάλο όνομα, καθώς το εγχείρημα της μεταγραφής του Κοβάσεβιτς έχει στεφθεί με απόλυτη επιτυχία και οι άνθρωποι της πειραϊκής ΠΑΕ θέλουν να το επαναλάβουν. Πρόσφατα, μάλιστα, μάνατζερ πρότεινε στον Ολυμπιακό τον Νικολά Ανελκά, περίπτωση που σαφώς και ακούστηκε ως πολύ ενδιαφέρουσα και θα επρόκειτο να προκαλέσει θόρυβο, αλλά ξεχάστηκε πολύ γρήγορα όταν οι άνθρωποι των ερυθρολεύκων έμαθαν και τις ετήσιες απολαβές του γάλλου επιθετικού της Τσέλσι, οι οποίες ξεπερνούν τα 5 εκατ. ευρώ.

Όσο για τις περιπτώσεις δύο άλλων επιθετικών που έχει γραφτεί κατά κόρον ότι έχουν απασχολήσει τον Ολυμπιακό, αυτή του Δημήτρη Παπαδόπουλου, που έχει μείνει ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό, αλλά μέχρι το καλοκαίρι δεν μπορεί να μεταγραφεί σε άλλη ελληνική ομάδα, και αυτή του Βασίλη Κουτσιανικούλη του Εργοτέλη παραμένουν στα υπόψη των ανθρώπων της πειραϊκής ΠΑΕ, με τον νεαρό επιθετικό της κρητικής ομάδας να έχει προτεραιότητα λόγω του ότι είναι μόλις 20 ετών και ανερχόμενος, σε αντίθεση με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο που είναι 27 ετών, αλλά το κυριότερο είναι πως δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του εφέτος.


Σχολιάστε εδώ