Συνδικαλιστές κατά συνδικαλιστή!

Για παραβίαση δημοσιογραφικής και πολιτικής δεοντολογίας καταγγέλλει η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου τον συνδικαλιστή της ΠΟΕΣΥ γνωστό δημοσιογράφο Γιάννη Πλαχούρη. Από την ανακοίνωση δεν γινόταν σαφές για ποιον ακριβώς λόγο κατηγορείται ο Γ. Πλαχούρης, καθώς σημειωνόταν ότι αυτός κατέθεσε σε δικαστήριο μαζί με άλλα συνδικαλιστικά στελέχη κατά της Ένωσης. Η Ένωση

Ανταποκριτών υποστήριξε ότι «η παρουσία τους στο δικαστήριο προκειμένου να καταθέσουν απολύτως ανακριβή στοιχεία, με προεξάρχοντα τον κ. Γιάννη Πλαχούρη, επικαλούμενοι μάλιστα και τα αξιώματα τα οποία κατέχουν, στην μια περίπτωση στην ΕΣΠΗΤ και στην ΠΟΕΣΥ και στην άλλη σε πειθαρχικά όργανα της ΕΣΗΕΑ, προκαλεί μείζον θέμα για τις διοικήσεις και τα μέλη των συγκεκριμένων ενώσεων και της ομοσπονδίας».

Ο Γιάννης Πλαχούρης απάντησε με δική του επιστολή βάζοντας ζήτημα για παραβίαση προσωπικών στοιχείων. «Η

Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (ΕΑΞΤ) με καταγγέλλει», σημειώνει, «επειδή κατέθεσα ως μάρτυρας υπεράσπισης της συναδέλφου Βέρας Κορίδη, ανταποκρίτριας του ΑΝΤ1 Κύπρου, που διεκδικεί δικαστικά την επανεγγραφή της στην ΕΑΞΤ. Η κυρία Κορίδη κατηγορεί ότι, παρότι ήταν εκλεγμένο μέλος του ΔΣ στην ΕΑΞΤ, διεγράφη παράτυπα και επικαλείται για την επανεγγραφή της λόγους που παρουσιάζουν ευρύτερο συνδικαλιστικό ενδιαφέρον. Ως μάρτυρες υπεράσπισης της δημοσιογράφου Βέρας Κορίδη, ενόρκως και εγγράφως, κατέθεσαν στην ίδια δίκη ταυτόσημες με εμένα απόψεις ακόμα τρεις μάρτυρες υπεράσπισης. Δύο εκλεγμένα μέλη κορυφαίων οργάνων της ΕΣΗΕΑ και ένα μέλος της ΕΑΞΤ».

Στη συνέχεια θέτει ερωτήματα για την Ένωση Ανταποκριτών και για το ποιος «είναι ο συνδικαλιστικός ρόλος και η φυσιογνωμία της;».


Σχολιάστε εδώ