Στις ευρωεκλογές καταφεύγει ο Τατούλης!
Μπορεί να δηλώνει «ανακουφισμένος» με την εξέλιξη, ωστόσο αντιλαμβάνεται ότι η διαγραφή του μπορεί να σημάνει ακόμη και το τέλος της πολιτικής καριέρας του. Γεγονός είναι ότι ο κ. Τατούλης δεν περίμενε τη συγκεκριμένη αντίδραση από την πλευρά του Κ. Καραμανλή, όταν το πληροφορήθηκε… έπεσε από τα σύννεφα. Κάτι που ήταν φανερό από τις πρώτες δηλώσεις του όπου εμφανίσθηκε ως… «φορέας αλλαγής», έτοιμος να εκφράσει «τις προσδοκίες των πολιτών». Ο βουλευτής Αρκαδίας υποστηρίζει ότι στη συνέντευξή του («Έθνος») δεν είπε τίποτα περισσότερο από τις προηγούμενες φορές, ωστόσο εκείνο που εξόργισε τον πρωθυπουργό ήταν η αναφορά του ότι ο κ. Καραμανλής είναι υπεύθυνος για όλες τις αποφάσεις της κυβέρνησης και αν δεν είναι ένοχος είναι… ανίκανος! Ισχυρισμός που δεν είχε τολμήσει να διατυπώσει μέχρι εκείνη τη στιγμή ο βουλευτής.
Η τακτική που ακολούθησε τους τελευταίους μήνες και η επιμονή του να «προκαλεί» το Μέγαρο Μαξίμου, επιδιώκοντας τη διαγραφή του, κυοφορεί σενάρια, πυροδοτεί υποψίες, πολλά από τα οποία έσπευσαν να υιοθετήσουν και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Για «συνωμοσίες», «σκοτεινά σχέδια» κ.λπ. Ο ίδιος ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γ. Τραγάκης υποστήριξε ότι τα συμφέροντα «πολεμούν τον Καραμανλή», ενώ ο Γ. Μανώλης ερμήνευσε τις κινήσεις του κ. Τατούλη λέγοντας ότι στόχος του μπορεί να είναι είτε η δημιουργία νέου κόμματος είτε η ανατροπή του Κ. Καραμανλή. Παραμένει ωστόσο κυρίαρχο το ερώτημα: Ο κ. Τατούλης ακολούθησε αυτήν τη μάλλον «αψυχολόγητη» τακτική χωρίς κίνητρο ή κινήθηκε βάσει σχεδίου, υποκινούμενος από κάποια κέντρα;
Δεν πέρασε απαρατήρητο πάντως το γεγονός ότι διαγραφή του δεν πήρε στα Μέσα Ενημέρωσης τις διαστάσεις που εκείνος περίμενε και από τη δεύτερη μέρα πέρασε στα «ψιλά» των εφημερίδων. Αυτό θα μπορούσε να ερμηνευθεί και ως άρνηση των εκδοτών να «υιοθετήσουν» τις βαρύτατες κατηγορίες που διατύπωσε σε βάρος του πρωθυπουργού. Υπάρχουν ωστόσο κι εκείνοι που εκτιμούν ότι η αντιμετώπιση αυτή από τα ΜΜΕ μπορεί να αντικατοπτρίζει τον προβληματισμό των ιδιοκτητών σχετικά με το «ποιος κρύβεται πίσω από τον Τατούλη».
Στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης επικρατεί κλίμα ανακούφισης για τη διαγραφή, ενώ αρκετοί βουλευτές τονίζουν αφενός ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα λειτουργήσει πιο ενωμένη και αφετέρου ότι ο κ. Τατούλης «έπρεπε να είχε εκδιωχθεί πολύ νωρίτερα». Μετά τη διαγραφή του υποστήριξε ότι επικοινώνησαν μαζί του για να του… συμπαρασταθούν, όπως είπε, πάνω από 30 βουλευτές της ΝΔ, ωστόσο δεν δημοσιοποίησε κανένα όνομα, ενώ από τη Ρηγίλλης αντιμετώπισαν με ειρωνικά σχόλια τον ισχυρισμό του. Στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του ο κ. Τατούλης αφήνει σαφώς να εννοηθεί ότι θα κατέβει υποψήφιος στις ευρωεκλογές, στις οποίες δεν είναι υποχρεωμένος να έχει συγκεκριμένο αριθμό υποψηφίων.
Αρνητικό είναι το κλίμα για τον κ. Τατούλη και στην εκλογική του περιφέρεια, την Αρκαδία, καθώς οι ψηφοφόροι της ΝΔ, ακόμη κι αυτοί που συμφωνούσαν με τις απόψεις του, θεωρούν ότι αυτήν τη φορά ξεπέρασε τα όρια. Ειδικά με τις προσωπικές, σχεδόν υβριστικές επικρίσεις εναντίον του Κ. Καραμανλή. Στις τάξεις του κυβερνώντος κόμματος επικρατεί ανησυχία για την επόμενη ημέρα, ανησυχία που εστιάζεται στο ενδεχόμενο μετά τον κ. Τατούλη να υπάρξει και δεύτερος «αντάρτης» βουλευτής που θα διατυπώσει παρόμοιες απόψεις, οπότε ο κ. Καραμανλής θα υποχρεωθεί να τον διαγράψει. Πλην όμως δεν φαίνεται κάτι τέτοιο, αν και ένα-δύο ονόματα ακούγονται, τους οποίους ρωτήσαμε και ήταν κατηγορηματικοί ότι δεν έχουν καμιά τέτοια πρόθεση… Για πολλούς πάντως στην κυβέρνηση μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν «θεόσταλτο δώρο» για τη ΝΔ, αφού, όπως σημειώνουν, ο Κ. Καραμανλής θα προκηρύξει εκλογές (τις οποίες θα διενεργήσει η σημερινή κυβέρνηση και όχι υπηρεσιακή), καταγγέλλοντας «συνωμοσίες» και «οργανωμένα σχέδια» από «εξωθεσμικά κέντρα». Κι όλα αυτά θα λειτουργήσουν θετικά για τη ΝΔ στις εκλογές.