«Στάχτη στα μάτια» η απομάκρυνση Γεωργίτση

Η διεύθυνση λιανικής τραπεζικής κινήθηκε δραστήρια για να αναθέσει στα «κοράκια» των εισπρακτικών εταιρειών όλους τους φακέλους καθυστερούμενων δανείων προς δικαιούχους του ΟΕΚ, αλλά αυτό διέρρευσε και τελικά βρέθηκε η λύση της καρατόμησης του αρμόδιου διευθυντή κ. Αλέξανδρου Γεωργίτση, για να μη χρεωθεί το πολιτικό κόστος ο ίδιος ο κ. Αράπογλου.

Η «καρατόμηση» Γεωργίτση, ενός στελέχους από τη στενή ομάδα Αράπογλου, με σημαντική συμμετοχή και στα προγράμματα χορήγησης φθηνών μετοχών, δεν αρκεί για να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις, καθώς επί των ημερών του κ. Αράπογλου η Εθνική έχει γίνει μια από τις πιο ανάλγητες τράπεζες. Προκειμένου να διατηρείται ο δείκτης των δανείων σε καθυστέρηση σε χαμηλά επίπεδα, να μεγιστοποιούνται τα κέρδη και να περιορίζονται οι πιέσεις στα κεφάλαια, η διοίκηση της Εθνικής αξιοποιεί στο έπακρο το… φιλανθρωπικό θεσμό των εισπρακτικών εταιρειών και ιδιαίτερα της εταιρείας «Κύκλος».
Σε αυτό το πλαίσιο, οι ενέργειες του κ. Γεωργίτση θα ήταν παράλογο να ερμηνευθούν σαν ατομική πρωτοβουλία ενός «ανάλγητου» στελέχους, η οποία δεν συνάδει με τις γενικές κατευθύνσεις του διοικητή. Η Εθνική Τράπεζα σήμερα, όπως έχει επανειλημμένα τονίσει το «Π», έχει μετατραπεί σε ένα πιστωτικό ίδρυμα που πρωτίστως ενδιαφέρεται για τη μεγιστοποίηση των κερδών των μετόχων και των μπόνους των κορυφαίων στελεχών, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τις ανάγκες των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που υπηρετούσε επί δεκαετίες…


Σχολιάστε εδώ