Σκληρή κριτική για την «Αθλητική Κυριακή»

Για μια ακόμη φορά η «Αθλητική Κυριακή» της ΝΕΤ μπαίνει στο στόχαστρο αθλητικής ομάδας με βαριές κατηγορίες ότι προωθεί τον «οπαδισμό». Η εκπομπή της περασμένης Κυριακής προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η οποία έβγαλε ανακοίνωση και ζήτησε να παρέμβει στην εκπομπή, αλλά ενώ το ζήτησαν στις 11.00 το βράδυ, τους έβγαλαν στις 2.15 μετά τα μεσάνυχτα.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σημειώνει στην ανακοίνωσή της ότι πρόκειται για «ολίσθημα των «σχολιαστών», αφήνοντας υπονοούμενα όπως «δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι η αρνητική στάση της κρατικής τηλεόρασης έχει να κάνει με την επιλογή μας στο θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων».

Στη συνέχεια τονίζεται: «Δεν μας πειράζει η γνώμη κανενός, όσο γραφική ή κατευθυνόμενη και να τη θεωρούμε, όσο σημαντικός ή ασήμαντος είναι στο ελληνικό ποδόσφαιρο αυτός που την εκφέρει. Μας πειράζει που χωρίς να έχουμε δικαίωμα επιλογής είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουμε όλοι για το μεροκάματο κάποιου, που, τυφλωμένος από οπαδικά συμφέροντα, θίγει την αξιοπρέπεια ενός τεράστιου συλλόγου όπως είναι ο ΠΑΟΚ.

Και μας πειράζει που ο κεντρικός παρουσιαστής δεν τον επανέφερε στην τάξη». Το θέμα προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις και στο διαδίκτυο, όπου ουσιαστικά γίνεται η «δίκη» των τριών δημοσιογράφων της κυριακάτικης εκπομπής, κάτι που είναι πολύ ανησυχητικό.

Συνεργασία με τον Alpha

Συνεργασία με τον Alpha επιζητά η ΕΡΤ, μετά την παραίτηση Ρουσόπουλου που είναι το «κόκκινο πανί» για την ιδιοκτησία του καναλιού. Στόχος να ξεπεραστεί το πρόβλημα στο οπτικό περιεχόμενο της «Αθλητικής Κυριακής» την επόμενη τηλεοπτική σεζόν.

Σε μια περίοδο που η κυριακάτικη αθλητική εκπομπή βρέθηκε στο στόχαστρο έντονης κριτικής και αμφισβήτησης, η διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης επιχείρησε και είχε επαφές με τον Alpha, που πήρε τα δικαιώματα για την προβολή όλων των στιγμιότυπων των αγώνων της Σούπερ Λίγκας για την επόμενη τριετία.

Έχοντας εξασφαλίσει τα δικαιώματα του Ολυμπιακού και της Ξάνθης, η ΕΡΤ αδυνατεί να κρατήσει το σχήμα της «Αθλητικής Κυριακής» χωρίς στιγμιότυπα από τις υπόλοιπες ομάδες. Με επιχείρημα λοιπόν ότι μπορεί αυτή να διαθέσει στον Alpha τις φάσεις των αγώνων του Ολυμπιακού και της Ξάνθης, ζητά αντίστοιχα στιγμιότυπα από τις άλλες ομάδες.


Σχολιάστε εδώ