Προβάδισμα Κυριακού στην ΕΟΕ

Πλειοψηφία υπέρ του Μίνωα Κυριακού φαίνεται να διαμορφώνεται στην ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής εν όψει των εκλογών του Ιανουαρίου. Σε αυτές τις εκλογές, καθώς όλα δείχνουν, την προεδρία θα επαναδιεκδικήσει ο νυν πρόεδρος Μίνως Κυριακού (όπως από καιρό είχαμε γράψει), με τον σημερινό Α΄ αντιπρόεδρο Ισίδωρο Κούβελο να υποχωρεί, κατόπιν άνωθεν υποδείξεων…

Οι αθλητικές ομοσπονδίες έχουν διεξάγει σχεδόν όλες τις αρχαιρεσίες τους για τη νέα ολυμπιακή θητεία (2008-2012) και σύντομα θα εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στην ολομέλεια της ΕΟΕ, που σε κάποιες περιπτώσεις είναι οι ίδιοι οι πρόεδροι, για να προχωρήσει η Ολυμπιακή Επιτροπή στις αρχές του 2009 στις εκλογές για τη νέα θητεία της ολομέλειας, θητεία που θα ολοκληρωθεί μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, στις αρχές του 2013.

Κάθε ομοσπονδία έχει από μία ψήφο στην ολομέλεια της ΕΟΕ. Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει ουσιαστικός αντίπαλος, αφού το ΠΑΣΟΚ δεν κατεβάζει υποψήφιο, δεν τίθεται θέμα αριθμού των ομοσπονδιών που κερδίζει το κάθε κόμμα για τον νικητή των προεδρικών εκλογών της ΕΟΕ, για τις οποίες η μάχη θα ξεκινήσει με την ολοκλήρωση των εκλογών σε όλες τις ολυμπιακές ομοσπονδίες. Οι εκλογές σχεδόν ολοκληρώθηκαν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν, το προβάδισμα φαίνεται να το έχει ο Μίνωας Κυριακού, ο οποίος πρόσφατα εξελέγη στην προεδρία της ομοσπονδίας τοξοβολίας, ενώ σε αυτήν την ολομέλεια που απέρχεται είναι εκπρόσωπος της ομοσπονδίας του χόκεϊ επί χόρτου.


Σχολιάστε εδώ