Πράσινος αντάρτης…

Με βολές κατά του δημάρχου Συκεών Σίμου Δανιηλίδη, τον οποίο κατηγόρησε για αυταρχισμό και παρεμβάσεις στο έργο του, παραιτήθηκε από τη θέση του αντιδημάρχου ο Βασίλης Μιχαηλίδης, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι ανεξαρτητοποιείται από την πλειοψηφούσα παράταξη.

Με την επιστολή παραίτησής του ο Μιχαηλίδης δηλώνει ότι παραμένει στο ΠΑΣΟΚ και προαναγγέλλει πρωτοβουλία για δημιουργία νέου συνδυασμού που θα αμφισβητήσει την ηγεμονία της παράταξης στην οποία ανήκε μέχρι πρότινος και ο ίδιος.

Η χρονική στιγμή της παραίτησης, λίγες ημέρες πριν την ολοκλήρωση της θητείας του και αφού είχε ενημερωθεί ο ίδιος ότι ο Σίμος δεν πρόκειται να τον διατηρήσει στη θέση του αντιδημάρχου, δίνει μια άλλη διάσταση στην ανεξαρτοποίηση του Μιχαηλίδη.

Ο ίδιος άλλωστε είχε και στο παρελθόν συγκρουστεί με τον δήμαρχο και είχε ανεξαρτητοποιηθεί, αλλά πριν από τις εκλογές του 2006 επανήλθε στην παράταξη δηλώνοντας έμπρακτη μεταμέλεια.

Ο Σίμος δεν αιφνιδιάστηκε από την πρωτοβουλία του συμβούλου του, την οποία έδειξε ότι ανέμενε, αν και την πληροφορήθηκε ευρισκόμενος -μαζί με άλλους δημάρχους- στα Ιεροσόλυμα. Επιστρέφοντας από τους Άγιους Τόπους, ο Σίμος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία περνά γενεές δεκατέσσερις τον μέχρι πρότινος αντιδήμαρχό του, υποστηρίζοντας ότι αυτός «αποδείχθηκε ανεπαρκής».

Επισημαίνοντας ότι η παραίτηση ακολούθησε τη λήψη απόφασης για αντικατάστασή του από την αντιδημαρχία, ο Σίμος σχολιάζει ότι ο εν λόγω δημοτικός σύμβουλος θα αντικαθίστατο επειδή παραμελούσε τα καθήκοντά του στον δήμο προκειμένου να ασχοληθεί με τα επαγγελματικά του. «Δεν χρειαζόμαστε στελέχη που αντιλαμβάνονται την αυτοδιοίκηση σαν τουρισμό», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο Σίμος θεωρεί «εξαιρετικά συνηθισμένες, ανούσιες και κενές περιεχομένου» τις εις βάρος του κατηγορίες περί αλαζονείας και αυταρχισμού και υπενθυμίζει ότι και παλαιότερα ο εν λόγω δημοτικός σύμβουλος είχε φύγει από την παράταξη αλλά επέστρεψε μεταμελημένος πριν από τις εκλογές του 2006.

Καλά ξεμπερδέματα, που δεν τα βλέπω…


Σχολιάστε εδώ