Να σωθεί το Άλσος από τις κατασκευές

Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ του ΠΑΣΟΚ που μεγάλωσε στο Παγκράτι και έπαιζε μπάσκετ μέσα στο Άλσος, ζητάει «να σωθεί ένας πνεύμονας πρασίνου για τους κατοίκους της περιοχής και τα παιδιά μας…»

ΘΕΡΜΗ υποστηρίκτρια του αγώνα που έχουν αρχίσει οι κάτοικοι του Παγκρατίου προκειμένου να μην καταστραφεί το Άλσος Παγκρατίου είναι η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Βʼ Αθήνας Μιλένα Αποστολάκη, η οποία μάλιστα όπως είπε και η ίδια στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 και στον Άρη Πορτοσάλτε, «μιλάω κυρίως βιωματικά και δευτερευόντως πολιτικά. Γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω στο Παγκράτι και εδώ και τέσσερα χρόνια, από τότε που έγινα μητέρα, καθημερινά σχεδόν πηγαίνω πρωί ή απόγευμα στο Άλσος Παγκρατίου».

ΘΕΛΩ να ενώσω τη φωνή μου -είπε η Μιλένα- με τη φωνή χιλιάδων πολιτών που αγωνίζονται για να παραμείνει αποκλειστικά και μόνο το Άλσος Παγκρατίου ένας ελεύθερος χώρος πρασίνου. Επεσήμανε ότι σήμερα είναι πράγματι εγκαταλελειμμένο, καθώς και ότι οι δημοτικές αρχές που πέρασαν όλα αυτά τα χρόνια δεν επένδυσαν όχι τόσο τα χρήματα, γιατί τα κονδύλια ήταν περιορισμένα, αλλά κυρίως το ενδιαφέρον και το μεράκι για να προφυλάξουν αυτόν τον χώρο.

ΖΗΤΗΣΕ ακόμη «να υπάρξουν άμεσα παρεμβάσεις στο πάρκο, να υπάρξει καθαριότητα και να φτιάξουν μια ανθρώπινη παιδική χαρά, στη θέση της σημερινής που είναι εγκαταλελειμμένη, σπασμένη και σκουριασμένη και να δώσουν στους κατοίκους μιας τόσο πυκνοδομημένης γειτονιάς μια ανάσα ζωής που έχουν τόσο πολύ ανάγκη».

ΑΚΟΜΗ η Μιλένα Αποστολάκη αναφέρθηκε σε μια προσπάθεια κατασυκοφάντησης του Κινήματος που προασπίζεται την ανάπλαση του πάρκου χωρίς επιπλέον τσιμέντο, τόνισε ότι η περιοχή χρειάζεται ένα άλσος χωρίς κατασκευές, χωρίς καφέ, ένα πάρκο που το έχει ανάγκη η πόλη και η γειτονιά και ευχήθηκε «ένας πνεύμονας πρασίνου που τον έχουμε τόσο πολύ ανάγκη όσοι ζούμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας στο Παγκράτι να μην αλλοιωθεί».


Σχολιάστε εδώ