«ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ»

Τουλάχιστον αυτή είναι η φιλοσοφία του υπουργού Εσωτερικών Π. Παυλόπουλου, όπως εκφράστηκε προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβολο της ΕΡΤ Χ. Παναγόπουλο. Στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΕΡΤ, ο Π. Παυλόπουλος ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να ζητήσει την αποχώρησή του, παρά τα όσα έγιναν τα προηγούμενα δύο χρόνια. Ο υπουργός Εσωτερικών σχεδιάζει μια άλλη στρατηγική για την ΕΡΤ που θα έχει στόχο την οικονομική ισορροπία.

Πρώτο ζητούμενο είναι το κόστος λειτουργίας. Με βάση τη νέα αντίληψη, το επόμενο διάστημα θα πρέπει να αναμένονται προτάσεις για μειώσεις των αποδοχών των σταρ αλλά και των αναθέσεων μικτών παραγωγών. Το σημείο-κλειδί είναι το κόστος της μονάδας τηλεθέασης, δηλαδή τα χρήματα που δαπανώνται για τη διεκδίκηση της τηλεθέασης σε συνάρτηση με τα οικονομικά της ΕΡΤ. Αν δηλαδή συμφέρει την ΕΡΤ να δαπανά πολύ περισσότερα χρήματα και να ανταγωνίζεται τους άλλους σταθμούς χωρίς να έχει τα προσδοκώμενα οφέλη.

Πρόκειται για συνολική αναθεώρηση της στρατηγικής που ακολουθήθηκε τα τρία προηγούμενα χρόνια, με στόχο την επένδυση σε προγράμματα που θα συνδυάζουν την ποιότητα με μικρότερο κόστος, σε αντίθεση με τις επενδύσεις που έγιναν σε παραγωγές επιπέδου Eurovision. Το ερώτημα λοιπόν αφορά τις επενδύσεις που έγιναν στο ποδόσφαιρο, στις οποίες στηρίζεται κατά ένα μέρος η υψηλή τηλεθέαση της ΝΕΤ. Αν θα συνεχιστούν ή αν θα υπάρξει σταδιακή αποκλιμάκωση, αν και βέβαια έχουν προηγηθεί οι διαπραγματεύσεις και οι συμφωνίες (;) με τις ΠΑΕ Ολυμπιακός και Ξάνθη. Ως το τέλος Νοεμβρίου ο υπουργός Εσωτερικών αναμένει την κατάθεση του αναθεωρημένου οργανογράμματος, με άλλα πρόσωπα στις γενικές διευθύνσεις από αυτά που ως τώρα προτείνονταν.


Σχολιάστε εδώ