Μάζωξη Μπίστη

Όχι για να ξεσκάσει, ούτε για να δοκιμάσει τους εκλεκτούς μεζέδες σε κάποιο παραθαλάσσιο ουζερί, αλλά για να μαζέψει τους «δικούς του» και να συζητήσουν τις πολιτικές εξελίξεις.

Έχοντας επενδύσει το πολιτικό του μέλλον στην ήττα του ΠΑΣΟΚ και στην εξαφάνιση του Γιώργου Παπανδρέου, ο Μπίστης προφανώς δεν αισθάνεται και τόσο καλά, βλέποντας το… «ΠΑΣΟΚ του Γιώργου» να κερδίζει πόντους στις δημοσκοπήσεις και να φιγουράρει ως φαβορί για νίκη στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Αυτή η τροπή των πραγμάτων τον έχει θορυβήσει, με αποτέλεσμα να ανατρέξει στους παλιούς του συντρόφους αναζητώντας μηχανισμό υποστήριξης και προστασίας.

Έτσι, το βράδυ της Πέμπτης συγκάλεσε σύσκεψη πολιτικών του φίλων στη Θεσσαλονίκη για να συζητήσουν τα νέα δεδομένα και να ανταλλάξουν απόψεις για το πώς θα πρέπει να κινηθούν.

Τις προσκλήσεις των πρώην εκσυγχρονιστών έκανε ο Γιώργος Καρυπίδης, ο οποίος επί χρόνια συμπορεύεται με τον Μπίστη στα… κομματικά μετερίζια. (Μαζί στο ΚΚΕ, μαζί στον ΣΥΝ, μαζί στο ΠΑΣΟΚ, μαζί στα εσωΠΑΣΟΚικά χαρακώματα.)

Το τι έγινε στην αίθουσα της Μονής Λαζαριστών, όπου οργανώθηκε η μάζωξη των φίλων του Μπίστη, θα το πληροφορηθώ και θα σας ενημερώσω στο επόμενο φύλλο.

Να τονίσω, ωστόσο, ότι αυτοί που θορυβήθηκαν περισσότερο από την πρωτοβουλία των Μπίστη – Καρυπίδη ήταν οι ΠΑΣΟΚογενείς συνεργάτες του Βενιζέλου, οι οποίοι σε καμιά περίπτωση δεν θέλουν να… χρεωθούν φράξιες και αντιηγετικές πρωτοβουλίες.

Γι’ αυτό και κινητοποιήθηκαν, προσπαθώντας να αποθαρρύνουν κάποιους από τους προσκεκλημένους στη μάζωξη από το να παραβρεθούν σε αυτήν.


Σχολιάστε εδώ