Θα νεκρώσουν πάλι όλα στις 10 Δεκέμβρη

Αθήνα και Θεσσαλονίκη καθημερινά αναστατώνονται από μαζικές πορείες απολυμένων, συνταξιούχων και ανέργων, ενώ άκαρπη χαρακτηρίζεται και η συνάντηση του προεδρείου της ΑΔΕΔΥ με την υπουργό Απασχόλησης – Κοινωνικής Προστασίας κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά που είχε ως αντικείμενο τις δυσκολίες καταβολής του εφάπαξ στους δημοσίους υπαλλήλους.

Η υπουργός παρέπεμψε στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη για τη διευθέτηση του μεγάλου προβλήματος.

«Δικαιούστε το εφάπαξ», είπε η κ. Πετραλιά και εκεί σταμάτησε. Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Σπ. Παπασπύρος μας αναφέρει πως ο κ. Αλογοσκούφης μέχρι στιγμής δεν όρισε την κρίσιμη συνάντηση και προέβλεψε πως τουλάχιστον μέσα στον Νοέμβριο δύσκολα θα πραγματοποιηθεί. Η εξέλιξη αυτή είχε σαν αποτέλεσμα η ΑΔΕΔΥ:

• Να κηρύξει στις 26 Νοεμβρίου πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι το τέλος του ωραρίου. Και

• Να συγκληθεί στις 28 Νοεμβρίου το γενικό συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ «που θα εξειδικεύσει τα νέα αγωνιστικά, απεργιακά βήματα…».

Σημειώνεται σχετικά πως το Ταμείο Προνοίας των δημοσίων υπαλλήλων αδυνατεί να ανταποκριθεί αυτήν τη στιγμή σε 15.000 αιτήσεις δικαιούχων για συνταξιοδότηση.

Επίσης:

• Το ΠΑΜΕ διοργανώνει την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ομονοίας στις 6.30 μ.μ. Σε σχετική ανακοίνωση του ΠΑΜΕ καλούνται οι εργαζόμενοι «να σπάσουν τον φόβο που καλλιεργούν οι αντίπαλοι και να μετατραπεί η λαϊκή δυσαρέσκεια σε οργανωμένη πάλη κατά των εκμεταλλευτών και των πολιτικών τους εκπροσώπων…».

Την Πέμπτη, εξάλλου, η ηγεσία του ΠΑΜΕ καλεί συνδικαλιστική σύσκεψη στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας στις 6 μ.μ., τόσο για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου της 27ης Νοεμβρίου όσο και της γενικής απεργίας στις 10 Δεκεμβρίου.

Επίθεση Πέρρου κατά Καλύβη

«Θα σας ξυλοφορτώσουν οι εργαζόμενοι», είπε σε εντονότατο ύφος ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ στη ΓΣΕΕ Γ. Πέρρος, απευθυνόμενος προς τον εκπρόσωπο της Αυτόνομης Παρέμβασης Αλ. Καλύβη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της διοίκησης της συνομοσπονδίας. Αφορμή οι καταγγελίες του κ. Καλύβη για τις διαδικασίες που ακολούθησαν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ κατά τις αρχαιρεσίες της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργών, καθώς και το αίτημά του να σταματήσουν τα εκφυλιστικά φαινόμενα που στρέφονται κατά του θεσμού του συνδικαλισμού. Η ένταση της αντίδρασης του κ. Πέρρου προκάλεσε αίσθηση ανάμεσα στα συνδικαλιστικά στελέχη και επισκίασε τις εργασίες της συνεδρίασης, κατά την οποία οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών παρατάξεων κ. Γ. Παναγόπουλος (πρόεδρος ΓΣΕΕ / ΠΑΣΚΕ), Κ. Πουπάκης (γεν. γραμματέας / ΔΑΚΕ), Αλ. Καλύβης (αναπλ. Πρόεδρος / Αυτόνομη Παρέμβαση) και Γ. Πέρρος (μέλος ΕΕ / ΠΑΜΕ) κατέθεσαν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και συγκροτημένες εισηγήσεις σχετικά με την οικονομική κρίση, τη στάση των τραπεζών, καθώς και συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων των εργαζομένων.

Βεβαίως οι εισηγήσεις ήταν απλώς μονόλογος κάθε συνδικαλιστικού στελέχους ξεχωριστά και δυστυχώς κανένας διάλογος δεν έγινε επί της ουσίας. Η ομοφωνία σημειώθηκε στην κήρυξη της νέας 24ωρης πανεργατικής απεργίας στις 10 Δεκεμβρίου, όπου η κάθε συνδικαλιστική παράταξη θα συμμετάσχει με το δικό της διεκδικητικό πλαίσιο. Και το ΠΑΜΕ με ξεχωριστές συγκεντρώσεις και πορείες.


Σχολιάστε εδώ