Επιφυλακτικοί οι μικρομεσαίοι στις απολύσεις

Μπορεί ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Εμπορίου Δημ. Αρμενάκης, να μην εξαίρεσε τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης (λιγότερες ώρες δουλειά, χαμηλότερες αμοιβές, σπασμένο ωράριο κ.λπ.) από τα μέτρα για την αντιμετώπιση «της ύφεσης που έρχεται», οι μικρομεσαίοι όμως επιχειρηματίες, μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι αντιστέκονται: Δεν παρατηρούνται δηλαδή μαζικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα ούτε πολύ περισσότερο αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις ή στην καταβολή των αποδοχών.
Μέλη Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, που συλλέγουν στοιχεία αναφορικά με απολύσεις εργαζομένων ή καταστρατήγηση δικαιωμάτων, ναι μεν δεν καταγράφουν σε αυτή τη φάση αξιοσημείωτο αριθμό απολύσεων, όμως εκφράζουν επιφυλάξεις για το τι θα ακολουθήσει μετά τις γιορτές Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς. Πάντως το κλίμα φοβίας και πανικού ανάμεσα στους μικρομεσαίους «δεν πιάνει» μέχρι στιγμής, ενώ ανάμεσά τους αρκετοί λένε ότι εντέχνως καλλιεργείται το έδαφος, ώστε κάποιοι με πρόσχημα την οικονομική κρίση να δημιουργήσουν «μπάχαλο» στις εργασιακές σχέσεις και στις αμοιβές των εργαζομένων.

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής κ. Χρ. Πολυζωγόπουλος σε δηλώσεις του προεξόφλησε ότι η ανεργία θα αυξηθεί τους επόμενους μήνες, ενώ για τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης είπε πως «είναι υπαρκτές, αλλά δεν πρέπει να δοθούν κίνητρα επέκτασής τους, γιατί τότε θα διευρυνθεί η φτώχεια…».


Σχολιάστε εδώ