Επιβεβαίωση: 5+2-1=6

Όταν δημοσιοποιήσαμε τη θεωρία του «επταετούς κύκλου» διακυβέρνησης, συναντήσαμε ισχυρή αμφισβήτηση εκ μέρους ορισμένων πολιτικών αναλυτών – κυρίως γιατί η δημοσιοποίηση έγινε σε ανύποπτο χρόνο, όταν η περιρρέουσα πολιτική ατμόσφαιρα καθώς και οι δημοσκοπήσεις ευνοούσαν την κυβέρνηση Καραμανλή. Σήμερα αποδεικνύεται ότι ο «επταετής κύκλος» διακυβέρνησης είναι απαράβατος κανόνας. Και εξηγούμεθα: Yποστηρίξαμε ότι κάθε ομάδα εξουσίας που αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση έχει μια τετραετία πολιτικής κυριαρχίας, με αποτέλεσμα ν’ αποσπά «δεύτερη ευκαιρία» από το εκλογικό σώμα, όμως έναν χρόνο μετά τη δεύτερη νίκη μπαίνει σε διετή κύκλο κλιμακούμενης φθοράς, οπότε προκύπτει ο «επταετής κύκλος» του 5+2=7, με πέντε χρόνια υπεροχής και δύο χρόνια φθοράς. Επειδή η κυβέρνηση Καραμανλή έχασε έναν χρόνο από την πρώτη τετραετία, πέφτει στην ισότητα 5+2-1=6. Και κατά σατανική σύμπτωση, την άνοιξη του 2010, όπου συμπληρώνονται τα έξι χρόνια, έχουμε την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας…

•Επίσης υποστηρίξαμε ότι μόλις η «ομάδα εξουσίας» μπει στον κύκλο της φθοράς, δεν υπάρχουν «μαγικές πολιτικές κινήσεις» που θα αποτρέψουν το μοιραίο! Τώρα οι δημοσκοπήσεις έρχονται να επιβεβαιώσουν πανηγυρικά τη θεωρία μας και να τσαλακώσουν άλλες, αυθαίρετες θεωρίες που διατυπώθηκαν στην περίοδο της δημοσκοπικής άνθησης του ΣΥΝ και κατέληγαν στο γελοίο συμπέρασμα πως οδηγούμαστε σ’ ένα σκηνικό με ένα μεγάλο κόμμα (ΝΔ) και δύο μικρομεσαία (ΠΑΣΟΚ – ΣΥΝ). Κατά παράδοξο τρόπο, οι ίδιοι αναλυτές επιστράτευσαν κατά καιρούς κι άλλες γελοίες θεωρίες που είχαν ως βάση είτε τη λεγόμενη «παράσταση νίκης» είτε την «πρωθυπουργική καταλληλότητα». Ήδη το ένα επιχείρημα περί της «παράστασης νίκης» κατέρρευσε!

• Τώρα, κοντά στο επιχείρημα περί πρωθυπουργικής καταλληλότητας επιστρατεύεται και το επιχείρημα: «Ο Σημίτης κέρδισε τις εκλογές του 2000 παρότι στις δημοσκοπήσεις προηγείτο η ΝΔ». Πρώτον, η «ομάδα εξουσίας Σημίτη» στις εκλογές του 2000 διεκδικούσε «δεύτερη ευκαιρία», που κατά κανόνα δίνεται, ενώ η «ομάδα εξουσίας Καραμανλή» θα διεκδικήσει «τρίτη ευκαιρία» και εδώ ο κανόνας λέει ότι δεν δίνεται. Όσο για το επιχείρημα περί πρωθυπουργικής καταλληλότητας, θα θυμίσουμε ότι ο Κώστας Σημίτης εμφανιζόταν καταλληλότερος του Κώστα Καραμανλή όλο το 2003, ωστόσο αυτό δεν απέτρεψε τη βέβαιη επικράτηση της ΝΔ – καθότι «η ομάδα Σημίτη» από τις αρχές του 2001 είχε μπει σε κύκλο φθοράς, αφού είχε συμπληρώσει στην εξουσία τα έξι χρόνια αντοχής. Άρα η θεωρία του «επταετούς κύκλου διακυβέρνησης» επαληθεύεται από την ίδια τη ζωή, όπως επαληθεύεται και η ισότητα «5+2-1=6» στην περίπτωση της διακυβέρνησης Καραμανλή.


Σχολιάστε εδώ