ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ… ΜΑΣΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η κ. Σωτηροπούλου είπε ακόμα ότι ο μοναχός Αρσένιος την απείλησε ότι θα τη βρουν «φυτεμένη» μαζί με τα παιδιά της αν τους… χάλαγε τη δουλειά με τα οικόπεδα, γιατί τα «έψαχνε» πολύ!

Όλα αυτά τα έκαναν… σημαία προχθές οι εφημερίδες στην προσπάθειά τους να πλήξουν τον πρωθυπουργό, αλλά το ίδιο βράδυ ήρθε η… αποδόμηση!

Ο Ν. Ευαγγελάτος παρουσίασε στον ΑΝΤ1 αποκαλυπτικό βίντεο στο οποίο φαίνεται ο σύζυγος της κ. Σωτηροπούλου, Μ. Κουκουβίνος, να συζητά με συνεργάτη του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας «ΑΝΘΕΜΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ», Αθαν. Πάπιστα, και να του ζητά 4 οικόπεδα και μετρητά για να μην αποκαλύψει την εμπλοκή του και τον ρόλο που έπαιξε στην αγορά από τη Μονή Βατοπεδίου των ακινήτων, που αυτή είχε πάρει προηγουμένως από την ΚΕΔ με βάση τις «αμαρτωλές» μεθοδεύσεις και την απόφαση-φάντασμα του Μπασιάκου που αποκαλύψαμε την περασμένη Κυριακή!

Η κ. Σωτηροπούλου είχε καταθέσει στην Εξεταστική ότι η εταιρεία ΑΝΘΕΜΙΑΣ ΑΕ ιδρύθηκε από την ίδια τη Μονή για να μεταπωληθούν σʼ αυτήν τα ακίνητα της Θεσσαλονίκης, αλλά ουσιαστικά να μη χάσει τον έλεγχό τους το Βατοπέδι!

Η τακτική αυτή του εκβιασμού για χρηματισμό και αποκόμιση περιουσιακών στοιχείων, που αποκάλυψε ο Ν. Ευαγγελάτος, θέτει -όπως είναι φυσικό- εν αμφιβόλω ολόκληρη την κατάθεση της Στ. Σωτηροπούλου στην Εξεταστική Επιτροπή και φυσικά το ό,τι είπε για τον κ. Ψωμιάδη και την εμπλοκή του Κ. Καραμανλή! Γιʼ αυτό ίσως ο νομάρχης Θεσσαλονίκης «πήρε φωτιά» και ζητάει μετʼ επιτάσεως να καταθέσει κι αυτός για νʼ αποδείξει ότι η κ. Σωτηροπούλου λέει ψέματα…

Σύμφωνα εξάλλου με ορισμένες πληροφορίες, ο κ. Κουκουβίνος στο παρελθόν ήταν μέλος του ΔΣ ομάδας της Θεσσαλονίκης, επικεφαλής της οποίας ήταν τότε καναλάρχης που σήμερα πρωταγωνιστεί σε αποκαλύψεις για την υπόθεση του Βατοπεδίου!

Εξάλλου, κυβερνητικοί κύκλοι τόνιζαν στο «ΠΑΡΟΝ» ότι μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν σε βάρος του κ. Κουκουβίνου στόχος κάποιων εξωθεσμικών κέντρων είναι, για άλλη μια φορά, ο Κ. Καραμανλής.

Πάντως θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο, μετά τα «αποκαλυπτήρια» του κ. Κουκουβίνου, ότι θα κληθεί για να καταθέσει στην Εξεταστική. Επίσης ότι θα κληθεί εκ νέου, αφού προέκυψαν νέα στοιχεία, η κ. Σωτηροπούλου.

Η δικηγόρος είχε πει συγκεκριμένα ότι ο Ψωμιάδης τής αποκάλυψε ότι για τα οικόπεδα στην περιοχή της Ραιδεστού είχε «άνωθεν εντολή» να ευνοήσει τη Μονή και ότι στις διαμαρτυρίες των κατοίκων ο κ. Ψωμιάδης -σύμφωνα πάντα με την κ. Σωτηροπούλου- απάντησε χαρακτηριστικά: «Ποιος είμαι εγώ που θα πω όχι στον Καραμανλή;».

Το θέμα προκάλεσε αναταραχή στην κυβερνητική παράταξη και ένα «μούδιασμα» στο Μαξίμου. Στο παρασκήνιο πάντως εξελίσσεται ένας ιδιότυπος «πόλεμος διαρροών» σχετικά με το ποιος ήταν αυτός που συντόνισε όλη αυτήν τη σκανδαλώδη ιστορία.

Άνθρωποι που συνομιλούν με τον κ. Ρουσόπουλο υποστηρίζουν ότι δεν ήταν εκείνος από το Μαξίμου που έδινε εντολές σε υπουργούς να προωθήσουν τις υποθέσεις της Μονής, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο ήταν ο κ. Αγγέλου.

Παράλληλα, υπουργός που φέρεται εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο, σε ερώτηση δημοσιογράφου αν την επίμαχη περίοδο έπαιρνε εντολές από τον κ. Ρουσόπουλο, απάντησε ότι «το Μαξίμου δεν ήταν μόνο ο Ρουσόπουλος».

Ο ίδιος πρόσθετε επίσης ότι συνήθως το Μαξίμου δεν χρειάζεται να δίνει εντολές και ότι «αρκεί μια απλή επισήμανση συνεργάτη του πρωθυπουργού για να καταλάβεις ότι ένα θέμα πρέπει να διευθετηθεί χωρίς καθυστέρηση».

Σύμφωνα πάντως με εκτιμήσεις βουλευτών, από τις μέχρι τώρα καταθέσεις των μαρτύρων στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής είναι δεδομένο ότι από την πρώτη περίοδο, της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, έχει αποτυπωθεί μια σαφέστατη εντύπωση ότι υπουργοί ενήργησαν στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης της Μονής Βατοπεδίου.

Προκύπτει λένε ότι υπήρχε η πολιτική βούληση κι αυτό φαίνεται από την με επιπόλαιο τρόπο και βαριά καρδιά υπογραφή του πρώην υφυπουργού Α. Φωτιάδη για να παραχωρηθούν τα 25.000 στρέμματα της λίμνης Βιστωνίδας στη Μονή.

Πλην όμως, λένε, η στρατηγική της Μονής ήταν απόλυτα μελετημένη και στοχευμένη, ήξεραν μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια τι ζητούσαν και αν κυβερνητικοί παράγοντες δεν διέβλεψαν τις προθέσεις τους και τους συνέδραμαν, ήταν στην καλύτερη περίπτωση ανεπαρκείς, πράγμα που συνιστά πολιτική ευθύνη.

Σύμφωνα με τις ίδιες απόψεις, η ολοκλήρωση του σχεδίου συντελέστηκε κατά την περίοδο της διακυβέρνησης της ΝΔ.

Αυτό που με βέβαιο τρόπο έχει αποκαλυφτεί μέχρι σήμερα από την εξέταση των μαρτύρων είναι μια ανεκδιήγητη δουλικότητα δημοσίων λειτουργών και υπηρεσιακών παραγόντων, αλλά και φυσικών προσώπων, σε μια αγαστή συνεργασία και συντονισμό που καταρράκωσαν κάθε έννοια κράτους δικαίου και δημόσιας αξιοπιστίας.

Αυτό προκύπτει, κατά την ίδια άποψη, από τη θλιβερή παρέλαση νομικών συμβούλων του κράτους, φοβισμένων και ανασφαλών δημοσίων υπαλλήλων που συντονίζονταν κατά πάσα πιθανότητα από πολιτικά πρόσωπα, προϊσταμένους καίριων υπουργείων και υπηρεσιών.


Σχολιάστε εδώ