Εξαπάτησε το Δημόσιο ο Εφραίμ!

Άλλη μια επιβεβαίωση του «Π» μετά από… τρεις μήνες! Από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο, τον περασμένο Αύγουστο, είχαμε αναφέρει ότι το κόστος της πώλησης των δύο ολυμπιακών ακινήτων στην κυπριακή εταιρεία του Πολέμη ήταν 51 εκατ. ευρώ, από τα οποία στο συμβόλαιο αναφέρονταν τα 41 και τα υπόλοιπα ήταν… κάτω απ’ το τραπέζι!

Το περασμένο Σάββατο, 8 Νοεμβρίου η «Ελευθεροτυπία» αποκάλυψε την ευχαριστήρια επιστολή του Εφραίμ προς την εταιρεία του Πολέμη, που συντάχθηκε στις 17 Ιουνίου 2008 και με την οποία τον ευχαριστούσε για τη δωρεά των 9 εκατ. ευρώ που έκανε προς τη Μονή!

Δηλαδή η Μονή παραδέχεται έμμεσα ότι πούλησε το ακίνητο αυτό 50 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 41 εκατ. ευρώ είναι τα επίσημα και τα 9 εκατ. είναι ανεπίσημα, αλλά «βαφτίζονται», επίσημα, ως… δωρεά! Και βέβαια πέραν της απάτης με την οποία πρέπει νʼ ασχοληθεί ο Εισαγγελέας, υπάρχει και θέμα φοροδιαφυγής! Το… ύποπτον του πράγματος αποδεικνύεται, με βάση το δημοσίευμα, από το ότι στις 16 Μαΐου 2008 στον λογαριασμό 0236662421 που διατηρεί η Μονή στη Marfin υπάρχει κατάθεση της εταιρείας των Πολέμη, Τζαννή, Θεοδωρόπουλου, ύψους 50 εκατ. ευρώ, σε δύο επιταγές, μία των 41 εκατ. ευρώ και μία των 9 εκατ. ευρώ. Μετά από έναν μήνα η Μονή Βατοπεδίου ευχαριστεί την εταιρεία για τη… δωρεά των 9 εκατ. ευρώ. Έτσι και τα «κάτω απʼ το τραπέζι» χρήματα νομιμοποιούνται!

Είχαν ζητήσει αλλαγή

χρήσης γης

Εξάλλου η κυπριακή εταιρεία με έγγραφό της προς την Πολεοδομία Αχαρνών στις 25-7-08 ζητά να γίνει αλλαγή χρήσης γης στα δύο Ολυμπιακά Ακίνητα που ήθελε να τα κάνει νοσοκομείο, όπως προκύπτει από τη φωτοτυπία της σχετικής αίτησης που αποκαλύπτουμε! Όλοι οι φάκελοι που συνοδεύουν το αίτημα βρίσκονται στο γραφείο του γενικού γραμματέα του ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Μπαλτά, ο οποίος και θα αποφάσιζε σχετικά.

Η συνολική στεγασμένη έκταση των ακινήτων είναι 32.000 τ.μ., από τα οποία τα 10.000 τ.μ. είναι υπόγεια, όπου οι Κύπριοι ήθελαν να εγκαταστήσουν τα χειρουργεία.


Σχολιάστε εδώ