Ενίσχυση εργαζομένων – ανέργων ζητά με ν/σ ο ΣΥΡΙΖΑ

Αρνητικές επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία της χώρας μας (απασχόληση, εισοδήματα) διαπιστώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, εξαιτίας της διεθνούς οικονομικής κρίσης του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, εντός των ημερών ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει πρόταση νόμου, με επίκεντρο την ενίσχυση της εισοδηματικής δύναμης εργαζομένων, χαμηλοσυνταξιούχων, ανέργων κ.λπ. Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει:

• Χορήγηση διορθωτικού ποσού, ύψους 200 ευρώ μηνιαίως, από 1/9/2008 για όσους αμείβονται με τα κατώτερα όρια και 8 ευρώ ημερησίως για όσους αμείβονται με το κατώτατο ημερομίσθιο.

• Σε επιχειρήσεις που απασχολούν λιγότερους από 10 εργαζομένους, έκδοση υπουργικής απόφασης για χορήγηση ειδικών αναπτυξιακών και φορολογικών κινήτρων, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στην καταβολή του διορθωτικού ποσού.

• Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 80% του μισθού του ανειδίκευτου εργάτη και καταβολή του σε όλη τη διάρκεια της ανεργίας του «δικαιούχου».

• Χορήγηση επιδόματος θέρμανσης από 300 έως 800 ευρώ, με κριτήρια γεωγραφικά και κλιματικά.

Τέλος, για νέους και νέες μέχρι 29 χρονών που εγγράφονται στις λίστες ανεργίας του ΟΑΕΔ και μετά από δύο μήνες δεν αναλαμβάνουν θέσεις εργασίας, προβλέπεται η χορήγηση ειδικού βοηθήματος ανεργίας, ύψους ανάλογου με το ποσό της σύνταξης του ΟΓΑ.


Σχολιάστε εδώ