Εικόνα διάλυσης στο ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Πειραιά

Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Πειραιά, αν πάρουμε παράδειγμα από το τι συμβαίνει με τα στελέχη των δημοτικών παρατάξεων που πρόσκεινται σ’ αυτό και δραστηριοποιούνται στους Δήμους Δραπετσώνας, Περάματος, Νίκαιας, Κερατσινίου και Κορυδαλλού.
Μάταια ο γραμματέας της Νομαρχιακής Μ. Αλαΐσκας και ο υπεύθυνος κινητοποιήσεων Γρηγ. Γουρδομιχάλης κάνουν καθημερινές επισκέψεις στους δήμους και συνομιλούν με τα στελέχη προκειμένου να ρίξουν τους τόνους και να εξομαλύνουν την κατάσταση. Τα πνεύματα είναι τόσο οξυμμένα και οι αντιπαραθέσεις τόσο έντονες που κανένας δεν… καταλαβαίνει τίποτα. Και δεν δείχνει τάσεις να συνετιστεί ούτε με το καλό ούτε με το άγριο…
Έτσι, δύο χρόνια πριν τις δημοτικές εκλογές, το ΠΑΣΟΚ στις γειτονιές του Πειραιά «περνάει» μια εικόνα διάλυσης και διχασμού, που μόνο καλά αποτελέσματα δεν προοιωνίζεται.

Αναλυτικά:
Στη Δραπετσώνα ο δήμαρχος Αλέκος Χρυσός κονταροχτυπιέται με τον γραμματέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΠΑΣΟΚ Κώστα Αργύρη, ο οποίος καθημερινά τον καταγγέλλει για συμβιβασμούς, δεξιά πολιτική, αδράνεια και ανεπάρκεια. Είναι τόσο εκρηκτική η αντιπαλότητα που θεωρείται βέβαιο ότι η διένεξη θα οδηγηθεί στα δικαστήρια.
Στο Κερατσίνι ό,τι και να πούμε είναι λίγο. Οι πισώπλατες «μαχαιριές», οι απαξιωτικές εκφράσεις, η υπονόμευση και οι καταγγελίες ένθεν και ένθεν είναι στην… ημερήσια διάταξη. Τζαννής, Σαλαλές, Λάλος και Ζούπης «σφάζονται» με το… βαμβάκι και η κρίση υποβόσκει. Ο λόγος βέβαια είναι το ποιος θα πάρει το χρίσμα του υποψήφιου δημάρχου του ΠΑΣΟΚ.
Ίδια κατάσταση και στη Νίκαια. Η Μόσχου μάλλον δεν θα είναι ξανά υποψήφια και για τη θέση της ερίζουν Λογοθέτης, Τερζής και Ζαχαράκης. Φυσικά ο διαγκωνισμός αυτός έχει άφθονα χτυπήματα κάτω από τη μέση. Όχι… παίζουμε!

Επίσης, στον Κορυδαλλό ο δήμαρχος Σταύρος Κασσιμάτης δεν θα έχει βέβαια πρόβλημα να διεκδικήσει την επανεκλογή του, αλλά κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει ότι το… έτερον ήμισυ του ΠΑΣΟΚ στην πόλη, ο Στ. Χρήστου, εξακολουθεί να είναι υπολογίσιμη δύναμη και να διατηρεί έναν πυρήνα πιστών οπαδών. Άρα και εκεί το ΠΑΣΟΚ είναι διασπασμένο.
Γιάφκες υπάρχουν εξάλλου και κατά του Γλύκα στο Πέραμα, ενώ στη Σαλαμίνα αναμένεται αντάρτικο Τσαβαρή κατά του δημάρχου Σοφρά.
Κάπως έτσι καταγράφεται η κατάσταση που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Πειραιά. Περί ομοψυχίας και ενότητας δηλαδή, ούτε λόγος. Μίσος και αλληλοσπαραγμός μεταξύ των πρώην συντρόφων, που σήμερα δεν ανταλλάσσουν ούτε… καλημέρα!

Βέβαια το κεντρικό ΠΑΣΟΚ έχει διαμηνύσει προς όλους ότι δεν θα ανεχθεί «αντάρτικα» και μεμονωμένες ενέργειες. Και πως όποιος αποπειραθεί να ενεργήσει αυτόβουλα ενάντια στη «γραμμή» θα αποκηρυχθεί.
Το ζητούμενο όμως είναι πόσοι θα… φοβηθούν ή πόσοι θα θελήσουν να σεβαστούν την κομματική «γραμμή». Γιατί έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα, οι αλληλοκονταροκτυπούμενοι τοπικοί παράγοντες του
ΠΑΣΟΚ… το τελευταίο που σκέπτονται είναι οι εντολές της Χ. Τρικούπη…


Σχολιάστε εδώ