Εδώ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ…

~ Τα στοιχεία σοκ που εμφανίζουν αύξηση 16% της πορνογραφικής παρουσίασης παιδιών στο διαδίκτυο με 550.000 φωτογραφίες 20.000 ανηλίκων οδήγησαν το Ευρωκοινοβούλιο στην έγκριση έκθεσης για τη θέσπιση πολυετούς προγράμματος για την προστασία των παιδιών που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο. Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Μαυρομμάτης, ο οποίος έχει οριστεί συντάκτης της γνωμοδότησης για την έκθεση σχετικά με την ενδυνάμωση της ασφάλειας και των θεμελιωδών ελευθεριών στο διαδίκτυο, τόνισε στην παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι «η πρόταση της Επιτροπής για τη θέσπιση «Ευρωπαϊκού προγράμματος για την προστασία των παιδιών που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο» έγινε στο πλαίσιο μιας ευρωπαϊκής δράσης για την καλύτερη ασφάλεια των ανηλίκων που χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες».

~ Ερώτηση προς την Κομισιόν σχετικά με τη συμβατότητα του σχεδίου ενίσχυσης τραπεζών της ελληνικής κυβέρνησης με τις προϋποθέσεις που έχει θέση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσαν οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ Στ. Λαμπρινίδης και Κ. Μποτόπουλος.

~ Τις γνωστές προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας περί της αναγκαιότητας της γενοκτονίας Ελλήνων Ποντίων και Αρμενίων ώστε να σχηματιστεί το σύγχρονο τουρκικό κράτος θέτει ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με ερώτησή του ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαργαρίτης Σχοινάς.

~ Οι εθνικές αρχές προστασίας δεδομένων είναι αρμόδιες για τη νομιμότητα της δράσης των εισπρακτικών εταιρειών τραπεζικών δανείων, σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε στον ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Αγγελάκα ο αρμόδιος Επίτροπος κ. Φρατίνι.

~ Την ανάγκη μεγαλύτερης προστασίας των ταξιδιωτών – καταναλωτών επισημαίνουν με ερώτησή τους προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι ευρωβουλευτές της ΝΔ Μανώλης Αγγελάκας και Ρόδη Κράτσα, με αφορμή την πρόσφατη χρεοκοπία ενός εκ των μεγαλυτέρων τουριστικών εταιρειών της Μ. Βρετανίας, του «XL Leisure Group», καθώς και την πτώχευση, στο παρελθόν, άλλων ευρωπαϊκών κολοσσών με ανάλογες δραστηριότητες.

~ Με αφορμή τον απολογισμό του 2006 που βεβαιώνει 10.362 σοβαρές αλιευτικές παραβάσεις, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιάννης Γκλαβάκης ζητά από την Κομισιόν την εφαρμογή αυστηρότερων μέτρων ελέγχου για τις αλιευτικές δραστηριότητες.

~ Το θέμα των υποχρεώσεων της ΠΓΔΜ απέναντι στην ΕΕ όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος θέτει με νέα ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Αντώνης Τρακατέλλης, με αφορμή την προκήρυξη διαγωνισμού από τα Σκόπια για την κατασκευή υδροηλεκτρικών φραγμάτων κατά μήκος του Αξιού ποταμού.


Σχολιάστε εδώ