ΕΓΙΝΑΝ – Θα γίνουν

Εκδήλωση της Επιτροπής Προγράμματος του Συνασπισμού με φόντο τη διεθνή οικονομική κρίση και κυρίαρχο το ερώτημα «Ποιοι θα πληρώσουν;» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008 στις 6.30 μ.μ. στην Αθήνα (αίθ. ΟΤΟΕ, Βησσαρίωνος 9). Εναρκτήριες τοποθετήσεις θα γίνουν από τον Θεόδωρο Μητράκο και τον Χρήστο Παπαθεοδώρου με θέμα «Εισοδηματική ανισότητα στην Ελλάδα», τον Ηλία Ιωακείμογλου με αντικείμενο «Μισθοί, κόστος εργασίας, ανταγωνιστικότητα», τον Γιάννη Κουζή, με θέμα «Απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και ευελιξία στην αγορά εργασίας» και τον Θανάση Μανιάτη με θέμα «Η αποδόμηση του κοινωνικού κράτους».

Ημερίδα με θέμα «Σκοπιανό: Η ώρα των ανατροπών» διοργανώνει η «Ομάδα 21» Μακεδονίας – Θράκης, την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008, στις 6.15 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο της ΔΕΘ «Ιωάννης Βελλίδης», με ομιλητές τον Σταύρο Λυγερό, τον Ελευθέριο Καραγιάννη και τον Αθανάσιο Καρατζίκο. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο διεθνολόγος Βασ. Καρακωστάνογλου.

Ημερίδα με θέμα «Κύπρος: Διεθνές Επιχειρηματικό Κέντρο» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008 και ώρα 17.30 στο ΕΒΕΑ (Ακαδημίας 7, αίθ. Ερμής), με πρωτοβουλία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και της Πρεσβείας της Κύπρου στην Αθήνα. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου κ. Δημήτρης Χριστόφιας.

Η πρώτη Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη Υπουργών Απασχόλησης πραγματοποιήθηκε στο Μαρακές του Μαρόκου, το περασμένο διήμερο. Για την ανάγκη «μιας μακροπρόθεσμης και σταθερής συνεργασίας μεταξύ των χωρών της Μεσογείου για να αντιμετωπιστούν από κοινού προκλήσεις και προβλήματα της περιοχής» μίλησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Δημ. Κοντός που εκπροσώπησε την υπουργό κ. Φάνη Πετραλιά. Κεντρικός στόχος της διάσκεψης ήταν η υπογραφή απ’ όλους τους υπουργούς Απασχόλησης μιας κοινής διακήρυξης, βάσει της οποίας θα συμφωνηθεί ένα πλαίσιο δράσης που θα ενσωματώνει στις προτεραιότητες της ευρωμεσογειακής συνεργασίας τους τομείς της απασχόλησης και της κοινωνικής προστασίας.


Σχολιάστε εδώ