Δύσκολες ασκήσεις για γαλάζιους

Τη σύσκεψη οργάνωσε η γραμματεία του οργανωτικού του κόμματος και σε αυτήν συμμετείχαν οι λεγόμενοι περιφερειάρχες και τομεάρχες (υπεύθυνοι οργανωτικού για κάθε περιφέρεια και νομό αντίστοιχα) Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ της βόρειας Ελλάδας.

Το κλίμα ήταν βαρύ και η απαισιοδοξία κυριαρχούσε στην αίθουσα, καθώς είχαν ήδη διαρρεύσει οι πληροφορίες ότι την επαύριο θα δημοσιοποιούνταν οι νέες δημοσκοπήσεις οι οποίες θα έδειχναν άνοιγμα της ψαλίδας υπέρ του ΠΑΣΟΚ ως και 3,7 μονάδες, αλλά και προβάδισμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακόμη και στην παράσταση νίκης.

Βασικός στόχος της σύσκεψης της γραμματείας Οργανωτικού ήταν η ενημέρωση για τις τάσεις και τα μηνύματα των ερευνών, ώστε αναλόγως να προσαρμοστεί και η κομματική δράση και να καταρτιστεί ο πολιτικός σχεδιασμός του κόμματος σε κάθε νομό.

Οι περισσότεροι πρόεδροι των ΝΟΔΕ μετέφεραν παράπονα στελεχών και απογοήτευση της βάσης, πράγματα δηλαδή που είχαν ειπωθεί σε γενικές γραμμές και στην πρόσφατη ευρεία σύσκεψη γαλάζιων στελεχών της Θεσσαλονίκης, στην οποία είχαμε αναφερθεί εκτενώς σε προηγούμενο φύλλο.

Οι εκπρόσωποι της ηγεσίας στη σύσκεψη (ο γραμματέας οργανωτικού Διαμαντής Βαχτσιαβάνος και ο υπεύθυνος για τη βόρεια Ελλάδα Δημήτρης Τσάμης) κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για να πείσουν ότι ακόμη και στις κακές δημοσκοπήσεις της τελευταίας περιόδου υπάρχουν θετικά ευρήματα στα ποιοτικά στοιχεία των ερευνών, επάνω στα οποία -όπως είπαν- θα πρέπει να πατήσουν για να αντεπιτεθούν.

«Τα θετικά για εμάς στοιχεία οι εφημερίδες τα εξαφανίζουν, επειδή αυτό που επιδιώκουν είναι να βλάψουν την κυβέρνηση και να στριμώξουν τον Καραμανλή», είπαν.

Αν τώρα ενδιαφέρεστε να μάθετε ποια είναι αυτά τα θετικά στοιχεία που βρίσκουν οι της Ρηγίλλης στις δημοσκοπήσεις, αυτά δεν είναι άλλα από τον ίδιο τον Καραμανλή, του οποίου τα αποθέματα αποδοχής, εμπιστοσύνης και υποστήριξης στην κοινή γνώμη παραμένουν μεγάλα και ανεξάντλητα.

«Ο Καραμανλής έχει ακόμη πολιτικά όπλα που δεν έχει χρησιμοποιήσει», είπε χαρακτηριστικά ο Βαχτσιαβάνος, επιχειρώντας μια ένεση αισιοδοξίας στους πικραμένους γαλάζιους, οι οποίοι έκπληκτοι άκουγαν να τους μιλούν για κρυμμένους άσους στα μανίκια, αλλά να μην τους λένε κουβέντα για τους λόγους που οδήγησαν το κόμμα τους και την κυβέρνηση στη σημερινή πραγματικότητα.


Σχολιάστε εδώ