Δύο μήνες τώρα δεν βρίσκουν λύση για τη μεταφορά των τυφλών μαθητών στο σχολείο τους!

Είναι πραγματικά εξοργιστικό. Δύο ολόκληρους μήνες έχουν να κάνουν μάθημα οι τυφλοί μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας, επειδή η νομαρχία επικαλείται αδυναμία να διαθέσει τα αναγκαία μέσα μεταφοράς των παιδιών στο σχολείο.

Ο ένας ρίχνει το μπαλάκι στον άλλον, αλλά τις συνέπειες τις πληρώνουν δυστυχώς οι γονείς και κυρίως τα παιδιά τους που φέρουν το ιερό και νόμιμο δικαίωμα να ονομάζονται «μαθητές».

Που, εξαιτίας της πρωτοφανούς ανικανότητας των αρμοδίων να εκπληρώσουν την αποστολή και το έργο που τους έχει αναθέσει η Πολιτεία, έχουν ήδη χάσει το 1/4 των διδακτικών ωρών.

Δικαιολογημένα ανάστατοι και οργισμένοι οι γονείς των παιδιών καταγγέλλουν με έγγραφό τους προς τη Νομαρχία Αττικής ως επικίνδυνους για το δημόσιο συμφέρον τους αρμόδιους που αρνούνται στο 40% περίπου των μαθητών του ΚΕΑΤ την υποχρεωτική από το κράτος και συνταγματικά κατοχυρωμένη εκπαίδευσή τους.

Δίνουν μάλιστα και τα ονόματα των παιδιών προς τα οποία μια ολόκληρη Πολιτεία δείχνει να γυρίζει την πλάτη, μήπως και ευαισθητοποιηθούν.

Για το ίδιο θέμα δριμύτατη καταγγελία εναντίον όλων όσων συναίνεσαν στον νόμο που ψηφίστηκε το καλοκαίρι για την ειδική αγωγή εξαπολύει και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, κάνοντας λόγο για παραπέρα διάλυση της Δημόσιας Ειδικής Αγωγής και ενίσχυση της προοπτικής ιδιωτικοποίησής της.

Με αφορμή δε την κατάσταση στο Ειδικό Σχολείο Καλλιθέας, καταγγέλλει ότι τινάζεται στον αέρα όλο το σύστημα μεταφοράς των παιδιών με αναπηρία στα ειδικά σχολεία, όπως και των μαθητών των μουσικών και των πολυπολιτισμικών σχολείων.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, τελούν από την Πέμπτη υπό κατάληψη οι εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών στην Καλλιθέα, με απόφαση του συλλόγου εργαζομένων και με τη στήριξη των γονιών, καθώς και της ΕΣΚ Τυφλών.


Σχολιάστε εδώ