Δεν χρειαζόταν διάλογος!
Κύριε Διευθυντά,
Οι Σκοπιανοί, Σλάβοι, κατά παραδοχή και του ηγέτη τους Γκλιγκόροφ, εμφανίστηκαν στην περιοχή χίλια χρόνια μετά τον Μέγα Αλέξανδρο και ανακάλυψαν ότι είναι οι κατ’ ευθείαν γραμμή πλησιέστεροι συγγενείς και κληρονόμοι του!
«Ανασυγκρότησαν» λοιπόν το κράτος του και το βάφτισαν Μακεδονία. Φτιάξανε και σύνταγμα που τους δεσμεύει, λένε, και δεν μπορούν να παρανομήσουν, λένε, αλλάζοντας (!) το «συνταγματικό» τους όνομα.
Οι καλοί φίλοι και σύμμαχοί μας (κακό χρόνο να ‘χουνε) μας συμβούλεψαν να διευθετήσουμε τη διαφορά πολιτισμένα, με εποικοδομητικό διάλογο και με συμβιβασμό να βρούμε μια κοινά αποδεκτή λύση.
Χωρίς καν να σκεφτούμε ότι συμβιβασμός γίνεται και έχει την αξία του όταν υπάρχει διαφορά για να λυθεί με αμοιβαίες υποχωρήσεις. Εδώ όμως ποια είναι η διαφορά; Αυτή που οι Σκοπιανοί με τη συστηματική τους προπαγάνδα πέτυχαν να εμφανίσουν;
Και εκείνοι βέβαια έδειξαν πρόθυμοι στον διάλογο, αρκεί το όνομά τους να παραμείνει το… «συνταγματικό» Μακεδονία.
Εμείς τι δουλειά έχουμε στον διάλογο; Τι πήγαμε να συζητήσουμε; Να υποχωρήσουμε σε τι; Τι να διαπραγματευτούμε; Τα αδιαπραγμάτευτα; Το είναι μας; Την ψυχή μας; Την ιστορία μας; Το όνομα της Μακεδονίας; Τι διάολο γυρεύαμε και μπήκαμε στον διάλογο με ντερβέναγα μάλιστα τον κ. τέτοιο, που δεν τον εμπιστεύεσαι γράμμα σου να πάει ως το ταχυδρομείο, και γιατί προ πάντων, με τις συνθήκες που υπάρχουν, τον συνεχίζουμε.
Και πάνε κι έρχονται, χρόνια τώρα, στις ΗΠΑ οι ΥΠΕΞ της χώρας μας, προσπαθώντας με… «εποικοδομητικό διάλογο» (βοήθειά μας) να βρουν κοινά αποδεκτή λύση, και επειδή οι άλλοι δεν υποχωρούν για να σώσουμε τον διάλογο (!), υποχωρούμε σταθερά εμείς και ούτε λίγο ούτε πολύ φτάσαμε να παρακαλάμε τους Σκοπιανούς.
Αμάν, ρε παιδιά, κάντε μας τη χάρη να σας λέμε Βόρεια Μακεδονία κι εμείς ό,τι θέλετε, και ΝΑΤΟ και ΕΕ και ό,τι άλλο… Ακόμα και τον χαλβά του Χαΐτογλου Νοτιομακεδονικό θα τον λέμε, αν φυσικά δεν έχετε αντίρρηση! Ή κάνω λάθος;
Είμαστε για φτύσιμο, αλλά δεν βαριέσαι, τον τρελό τον φτύνανε κι εκείνος έλεγε βρέχει!
Τ.Γ.Θ.
Αρμενοχώρι Φλώρινας