Δεν αφήνουν ανάπηρο να στήσει μια καντίνα

Ήθελε να ζήσει με αξιοπρέπεια, σκοτώστε τον! Αυτό φαίνεται να ισχύει στην περίπτωση του παραπληγικού από το Μεγαλοχώρι της Σαντορίνης κ. Μιχάλη Δαμασκηνού, που μέσα από την προσπάθειά του να επιβιώσει αξιοπρεπώς, δουλεύοντας την καντίνα του, συνεθλίβη στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας της Σαντορίνης: «Η περιπέτεια της καντίνας ήταν μεγάλη τόσα χρόνια. Ξεκινάει από την πλαζ του Μονόλιθου, μετά «στέλνεται» μέσα στην παραλία, πάνω στην απροσπέλαστη για αναπηρικό καροτσάκι και καντίνα 5 τόνων άμμου, το επόμενο καλοκαίρι ταξιδεύει στα Φηρά, έξω από το δημαρχείο, για να καταλήξει μετά από έναν χρόνο στη θέση του Αγίου Νικολάου στο Ακρωτήρι. Εκεί σταμάτησαν οι μετακινήσεις, λόγω πιέσεων από κατοίκους και μη… και άρχισαν άλλου είδους αντιδράσεις από τοπικούς φορείς, μαγαζιά κ.λπ. Ο πόλεμος και οι βαρβαρότητες από κατοίκους και μη της περιοχής όλο και μεγάλωναν (κόβανε σωληνάκια από ψυκτικά μηχανήματα και άλλα… ωραία!).

Η ταλαιπωρία του άτυχου συμπατριώτη μας, όμως, δεν τελείωσε δυστυχώς εδώ, αφού στη συνέχεια είχε να αντιμετωπίσει το θέμα της ηλεκτροδότησης της καντίνας. Ανάλγητες υπηρεσίες και υπεύθυνο, αδιαφορούν προκλητικά για έναν συνάνθρωπό μας που, παρά την ατυχία του να βρεθεί μετά από ατύχημα για το υπόλοιπο της ζωής του σ’ ένα αναπηρικό καροτσάκι, επιμένει να ζητά να ζήσει εργαζόμενος καθαρά, έντιμα και με αξιοπρέπεια».

Επειδή τέτοιες απάνθρωπες συμπεριφορές συνιστούν στίγμα για τον πολιτισμό μας, ελπίζουμε να έχει βρεθεί εν τω μεταξύ κάποια λύση.


Σχολιάστε εδώ