Γιάννα: Τίποτε δεν θα μείνει αναπάντητο

Η Γιάννα τα πήρε άγρια, μετά από επικριτικά δημοσιεύματα της εν λόγω εφημερίδας, όχι μόνο για τον «Ελεύθερο Τύπο» και τις ζημίες που έχει η εφημερίδα, αλλά και για την οικονομική κατάσταση της οικογένειας.

Η αντίδραση ήταν εντονότατη. Στο φύλλο της Δευτέρας του «Ελεύθερου Τύπου» δημοσιεύθηκε το παρακάτω οργισμένο κείμενο, χωρίς όμως να κατονομάζει για ποιον κτυπάει η καμπάνα.

«Λαθρόβιος εκδοτίσκος μάλλον εκλαμβάνει ως αδυναμία τη σοβαρότητα του ΕΤ ο λαθρόβιος εκδοτίσκος –και υπηρέτης πολλών αφεντάδων– με το βλαχογκλάμουρ στιλ. Συνηθισμένος να εκτελεί “συμβόλαια” για λογαριασμό των πολιτικών προστατών του και να διεκδικεί “εράνους” επιχειρηματιών, δεν μπορεί να αντιληφθεί τα βασικά της δημοσιογραφικής και εκδοτικής ανεξαρτησίας. Πληροφορούμαι, πάντως, ότι οι δραστηριότητές του έχουν αρχίσει και χτυπάνε “κόκκινο” στο ΣΔΟΕ…

Παράτυπος»

Λέγεται ότι αυτό που προκάλεσε την βίαιη αντίδραση της Γιάννας ήταν οι πληροφορίες ότι πίσω από αυτά τα εναντίον της δημοσιεύματα είναι ο αδελφός του Θόδωρου, ο Κώστας Αγγελόπουλος, με τον οποίο, ως γνωστόν, έχουν μεγάλη δικαστική διαμάχη για τα περιουσιακά και συγκεκριμένα για τα κληρονομικά. Είναι γνωστές οι βαριές κατηγορίες κατά του Θόδωρου που διατυπώνει. Επειδή ειπώθηκε ότι τα περί «λαθρόβιου εκδοτίσκου» αναφέρονταν στον εκδότη της «Αξίας», Αντώνη Πίκουλα, από στελέχη της εφημερίδας το σχόλιο ήταν ότι δεν θεωρούν ότι το δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» αφορά την «Αξία» και τον εκδότη της. Και πρόσθεταν ότι ας το γράψουν επώνυμα και τότε θα υπάρξει απάντηση.

Γιάννα: Ως εδώ…

Οργισμένη όμως είναι η Γιάννα και με άλλα δημοσιεύματα, όπως του «Έθνους», που άφηναν να εννοηθεί ότι πίσω από τον Τατούλη είναι η ίδια.

Διεμήνυσε, λοιπόν, προς κάθε κατεύθυνση ότι από δω και πέρα δεν θα μένει τίποτε αναπάντητο. Και το σχόλιο περί «λαθρόβιου εκδοτίσκου» είναι η επιβεβαίωση της θέσης αυτής.

Όπως και οι αιχμές ότι έχει ενδιαφέρον ο Μπόμπολας για την Ολυμπιακή. Όλα αυτά σημαίνουν ότι μεγάλο πόλεμο μεταξύ εκδοτών θα παρακολουθήσουμε. Ενδιαφέρον θα είναι το ποιος θα βγει απ’ αυτήν τη σύγκρουση αλώβητος.

Στα 47,5 εκατ. ευρώ το κεφάλαιο

Νέες αλλαγές στο καταστατικό του «Ελεύθερου Τύπου». Το μετοχικό κεφάλαιο της Ίδρυμα Τύπου που εκδίδει την εφημερίδα αυξήθηκε κατά 144.418,50 ευρώ, φτάνοντας συνολικά τα 47.250.000 ευρώ. Ως σκοπός της εταιρείας περιγράφεται «η έκδοση εφημερίδων και περιοδικών, η έκδοση ή/και εκτύπωση παντός είδους βιβλίων, ετήσιων εκδόσεων και εντύπων πάσης φύσεως, καθώς και η παραγωγή και διάθεση, με ή χωρίς αντάλλαγμα, ψηφιακών φορέων ενσωμάτωσης εικόνας ή/και ήχου (DVD, CD κ.λπ.). (…)

Η εταιρεία διοικείται από το Διοικητικό Συμβούλιο, απαρτιζόμενο από τρία έως επτά μέλη». Σύμφωνα με την αλλαγή στο άρθρο 22 του καταστατικού για την αναπλήρωση μέλους διοικητικού συμβουλίου, «εάν για οποιονδήποτε λόγο κενωθεί θέση συμβούλου, επιτρέπεται οι εναπομένοντες σύμβουλοι, εφόσον είναι τουλάχιστον τρεις, να εκλέξουν αντικαταστάτη για το υπόλοιπο της θητείας του συμβούλου που αναπληρώνεται».

Η εκλογή αυτή ανακοινώνεται από το διοικητικό συμβούλιο «στην αμέσως προσεχή Γενική Συνέλευση, η οποία μπορεί να αντικαταστήσει τους εκλεγέντες, ακόμη κι αν δεν έχει αναγραφεί σχετικό θέμα στην ημερήσια διάταξη».

Κι άλλα μαχαιρώματα…

Όμως τα μαχαιρώματα μεταξύ εκδοτών πάνε κι έρχονται… Το «Έθνος» την Πέμπτη έγραφε για κεντροδεξιό συγκρότημα που στηρίζει τον διοικητή της ΔΕΗ κ. Αθανασόπουλο; Του Αλαφούζου – «Καθημερινής» εννοεί άραγε;

Όλα αυτά τι σημαίνουν;

Ένα και μόνο. Ότι οι δουλειές είναι πολλές και ή η μοιρασιά δεν γίνεται σωστά ή κάποιοι μένουν απ’ έξω…

Άλλωστε είχε προηγηθεί το πρωτοσέλιδο, πριν από τρεις Κυριακές, της «Ελευθεροτυπίας», με κείνον τον τίτλο «Υπηρέτες δύο αφεντάδων» και προς αποφυγήν προφανώς παρεξηγήσεων ανέφερε τον Αλογοσκούφη, ότι είναι των τραπεζιτών, και τον Σουφλιά των μεγαλοεργολάβων.

Συνέχεια όμως δεν υπήρξε… Τι σήμαινε το σιωπητήριο;

Η απάντηση προφανώς είναι ότι τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται…


Σχολιάστε εδώ