Αν το να αγωνίζεσαι για την ελευθερία είναι εθνικισμός, δηλώνω ένοχος!

Σοφά λόγια τα παραπάνω, οι παραπάνω στίχοι ενός πραγματικού πατριώτη, αμετανόητα… πατριώτη θα λέγαμε στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, όπου ο πατριωτισμός έχει ποινικοποιηθεί σαν… εθνικισμός από έναν εσμό πολιτικών, «διανοουμένων», δημοσιογράφων και λοιπών… «Ανανιστών»!

Λόγια του ιστορικού ηγέτη του Ελληνισμού Β. Λυσσαρίδη, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στην Αθήνα με θέμα «Κύπρος: Ώρα μηδέν – Το Σχέδιο Ανάν επιστρέφει».

Ο Β. Λυσσαρίδης με θυμό, αγωνία και τον πόνο του πραγματικού πατριώτη:

– Απέδειξε ότι πράγματι το Σχέδιο Ανάν επιστρέφει.

– Κάλεσε σε αντίσταση κατά των μεθοδεύσεων αυτών.

– Φώναξε ότι έχει δημιουργηθεί ένα «μπλοκ συμβιβασμένων» για να προετοιμάσει το έδαφος για έναν οδυνηρό για τον Ελληνισμό συμβιβασμό.

Οπότε είναι… φυσιολογικό ότι σχεδόν κανένα ΜΜΕ δεν ασχολήθηκε!

Ναι, οι «νταβατζήδες» της «ενημέρωσης» έκριναν πως τέτοια λόγια, σαν αυτά του αγωνιστή «γιατρού», πρέπει να εξαφανιστούν! Στο κάτω κάτω… Καρβέλας είναι ο Λυσσαρίδης;

Εμείς παραθέτουμε ορισμένα χαρακτηριστικά σημεία από την ιστορική όσο και προφητική ομιλία:

«Απορρίπτουμε προτάσεις που μας καθιστούν δεύτερης τάξης πολίτες στη δική μας πατρίδα, με όλους τους άλλους Ευρωπαίους πολίτες να έχουν στην Κύπρο τα δικαιώματα που κατοχυρώνει το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο και με εμάς να τα ασκούμε σε ολόκληρη την Ευρώπη πλην της δικής μας πατρίδας.

Ασφαλώς η λύση πρέπει να προκύψει από τους γηγενείς κατοίκους της Κύπρου. Όμως αυτό μπορεί να γίνει με τον τερματισμό της κατοχής, των κηδεμονικών δικαιωμάτων της Τουρκίας και του εποικισμού.

Ο Ταλάτ, όπως και ο Ντενκτάς πριν, δεν εκπροσωπούν τα τουρκοκυπριακά συμφέροντα, αλλά συμπεριφέρονται ως γκαουλάιτερς της Άγκυρας. Πρόσφατα ο Ταλάτ δήλωσε δημοσίως ότι ακόμα και για να παρακαθίσει στις συνομιλίες χρειάζεται την άδεια της Άγκυρας…

Πού βρισκόμαστε σήμερα;

Ενώ ορίσθηκαν επιτροπές και ομάδες εργασίας με στόχο την προπαρασκευή για εύρεση κοινού εδάφους, άρχισαν οι διακοινοτικές συνομιλίες χωρίς τις προϋποθέσεις που ομόφωνα είχαμε καθορίσει. Προκαλεί αγωνία το γεγονός ότι από τουρκικής πλευράς και από μερικές ελληνοκυπριακές ηγεσίες γίνονται δηλώσεις ότι το πλαίσιο έχει ήδη συμφωνηθεί. Ποιο πλαίσιο; Το πλαίσιο των προεκλογικών δεσμεύσεων για λύση που να διασφαλίζει την ενότητα του χώρου, του κράτους, των θεσμών, της οικονομίας, που θα τερματίζει την κατοχή, την ξένη στρατιωτική παρουσία και τα κηδεμονικά εγγυητικά δικαιώματα και θα διασφαλίζει τις βασικές ελευθερίες και τα δικαιώματα όλων των πολιτών, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος όλων των προσφύγων για επάνοδο στις πατρογονικές εστίες και περιουσίες τους ή στη βάση δύο λαών, δύο κρατών, παρθενογένεση, νέο συνεταιρισμό και πολιτική ισότητα κοινοτήτων; Αγωνιώ γιατί έγιναν ολισθήματα με αναφορά σε κοινό ανακοινωθέν για ελληνοκυπριακό και τουρκοκυπριακό κράτος, συνεταιρισμό και δημιουργία μιας ομόσπονδης κυβέρνησης. Λάθη που ελπίζω έγιναν αντιληπτά, όπως διαφαίνεται από την ικανοποίηση ότι το ανακοινωθέν δεν περιλήφθηκε στα έγγραφα του ΟΗΕ.

Αδιανόητος ο φυλετικός διαχωρισμός σε οποιαδήποτε χώρα. Δεν θα δεχθούμε Μπαντουστάνς που απέρριψε και φυλακισμένος ο Μαντέλα. Και κανένας δεν μπορεί να επιβάλλει μια τέτοια λύση…

Άλλο συνεταιρισμός και άλλο η εγγυημένη συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων στα πολιτειακά όργανα, ακόμα και η κατοχύρωση προνομίων τα οποία έγιναν ήδη. Θα προασπίσουμε το εθνικό μας είναι και θα προστατεύσουμε και το εθνικό είναι των Τουρκοκυπρίων.

Αν το να αγωνίζεσαι για εθνική επιβίωση, για αξιοπρέπεια, για ελευθερία είναι εθνικισμός, δηλώνω ένοχος!».


Σχολιάστε εδώ