Αναζητώντας τον Λάκη…

Η πραγματικότητα ως τώρα είναι πως το πρόγραμμα δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα και πως πριν αποδοθούν ευθύνες για τις επιλογές ο Λ. Λαζόπουλος δεν είναι διατεθειμένος να βγάλει στον αέρα το «Τσαντίρι».

Ο Λ. Λαζόπουλος είναι καλυμμένος, διότι ενημέρωσε έγκαιρα -από πέρυσι- για τα θεατρικά του σχέδια. Από την άλλη πλευρά, αυτό που δεν λέγεται αλλά υπονοείται είναι πως υπάρχουν σχέσεις φιλίας πολύ ισχυρές μεταξύ Λαζόπουλου και Κοντομηνά και πως θα έπρεπε να συνδράμει άμεσα, όπως έγινε και στο παρελθόν.

Ο Λ. Λαζόπουλος είναι αμετάπειστος για τα πρόσωπα του προγράμματος και τις ευθύνες τους, όμως φαίνεται ν’ αναγνωρίζει πως η νέα ιδιοκτησία έχει δίκιο όταν λέει πως η παρουσία του θα πρέπει να είναι εβδομαδιαία.

Επίσης, η πλευρά Λαζόπουλου δηλώνει πως δεν ισχύει η πληροφορία που δημοσίευσε το «Π» για το κόστος της εκπομπής.

«Χαμένοι στη μετάφραση»

Στο μεταξύ ζητούνται επειγόντως γνώστες της γερμανικής στον Alpha. Οι επισκέψεις και τα γεύματα με τους τρεις γερμανούς συμβούλους αξιολόγησης προσωπικού επιβάλλουν τη χρήση γερμανικών. Ο Ματίας, ο Μπέικελ και Νιλς είναι τα τρία πρόσωπα που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των εργαζομένων στον Alpha. Την περασμένη Τετάρτη ο Ματίας ξεκίνησε από τις 10.20 έναν μαραθώνιο επίσημων συσκέψεων και συναντήσεων με πρόσωπα από τις ειδήσεις. Ρόλο μεταφράστριας έχει η Άρτεμις Δήμου, δημοσιογράφος που πήγε στην Κάντζα από τον ΑΝΤ1 μετά από εισήγηση του Βασίλη Παπαδρόσου. Ο Ματίας λοιπόν συμμετείχε στην πρωινή σύσκεψη, η οποία το τελευταίο διάστημα διαρκώς και καθυστερούσε να ξεκινήσει, αλλά αυτήν τη φορά ήταν όλοι στην ώρα τους. Στη συνέχεια περιηγήθηκε τα στούντιο και ζήτησε από τους αρχισυντάκτες να του περιγράψουν τις αρμοδιότητές τους.

Οι συναντήσεις κράτησαν μέχρι αργά και το συμπέρασμα των περισσοτέρων, εκτός από την έκφραση μιας λογικής ανασφάλειας, είναι πως θα πρέπει να κάνουν ταχύρρυθμα μαθήματα γερμανικών για να συνεννοούνται απευθείας, χωρίς βέβαια αυτό να αποτελεί μομφή για τις εθελοντικές μεταφραστικές υπηρεσίες της δημοσιογράφου. Λέγεται μάλιστα πως ήδη δύο δημοσιογράφοι που γνωρίζουν γερμανικά έχουν καταθέσει υπόμνημα με τις απόψεις τους.

Επί της ουσίας, οι σύμβουλοι θα δουν και θʼ ακούσουν πολλά πράγματα πριν προχωρήσουν στην αξιολόγηση του προσωπικού.

Θα κρατήσουν χαμηλούς τόνους και δεν θα καταθέσουν τη δική τους άποψη για τον τρόπο λειτουργίας του καναλιού δημοσίως. Θα κατατεθεί γραπτώς προς το RTL, το οποίο θα λάβει τις αποφάσεις για τον αριθμό των εργαζομένων και το νέο σύστημα διοίκησης.

•Σύμβουλος επικοινωνίας του ομίλου εταιρειών Δημήτρη Κοντομηνά ανέλαβε ο Σωκράτης Γκιόλιας, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΜΚΟ.

>> Έως την Τετάρτη αναμένουν στον Alpha την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την εξαγορά του 66,6% του ραδιοτηλεοπτικού ομίλου από το RTL. Η αποστολή καθυστέρησε λόγω απεργίας.


Σχολιάστε εδώ