Αναδιανομή των κρατικών πόρων στους ΟΤΑ ζήτησε ο Λ. Μίχος

Συνεδρίασε την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα η παράταξη του ΠΑΣΟΚ στην ΤΕΔΚΝΑ, στο ξενοδοχείο «Ιμπέριαλ» της πλατείας Καραϊσκάκη, υπό την προεδρία του δημάρχου Αγ. Βαρβάρας Λάμπρου Μίχου. Στο πάνελ κάθονταν επίσης, εκτός του προέδρου, ο Χ. Καστανίδης και ο Γ. Μανιάτης από το κεντρικό ΠΑΣΟΚ και οι Ασκούνης, Σώκος από την ΤΑ.

Κατά τη συνεδρίαση οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλαν την κυβέρνηση για την εγκατάλειψη των διοικητικών μεταρρυθμίσεων (Β΄ Καποδίστριας) και τη μη ρύθμιση των χρεών των ΟΤΑ προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Επίσης, ο πρόεδρος της παράταξης του ΠΑΣΟΚ στην ΤΕΔΚΝΑ Λάμπρος Μίχος πρότεινε να διεκδικήσει η κίνηση την αναδιανομή των χρημάτων που παίρνει η Αττική από τους κυβερνητικούς πόρους ΣΑΤΑ και ΘΗΣΕΑ. Συγκεκριμένα είπε ότι θα πρέπει η κατανομή των πόρων να μη γίνεται με γεωγραφική βάση, αλλά με πληθυσμιακή. Έτσι, εκεί που η Αττική παίρνει σήμερα το 9% των πόρων και το 91% η Περιφέρεια, να παίρνει το 40% των πόρων, αφού στο λεκανοπέδιο συγκεντρώνεται το 40% της χώρας, και να πηγαίνει στην επαρχία το υπόλοιπο 60%.

Η πρόταση εγκρίθηκε ομόφωνα και εν μέσω χειροκροτημάτων από τους παριστάμενους, οι οποίοι ζήτησαν να προωθηθεί στην ΤΕΔΚΝΑ και να επιδιωχθεί να γίνει αίτημά της προς την κυβέρνηση.


Σχολιάστε εδώ