άλλα παραπολιτικά

Έλα Αλέκο… Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος. Διαμαρτύρονται οι αγρότες που παρέδωσαν με «ανοιχτή τιμή» τα σιτηρά τους σε ιδιώτες, γιατί είναι σε δυσμενή θέση μετά την απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέκου Κοντού να χορηγήσει άτοκο δάνειο στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών που συνέλεξαν δημητριακά. Με το άτοκο δάνειο οι ΕΑΣ θα δώσουν προκαταβολή στους αγρότες που τις εμπιστεύθηκαν και θα διαπραγματευτούν αργότερα καλύτερες τιμές στη διεθνή αγορά. Όσοι όμως πούλησαν σε εμπόρους βγαίνουν χαμένοι και παραπονούνται, κάνοντας λόγο για αγρότες «δύο ταχυτήτων». Αν το μέτρο είχε ανακοινωθεί έγκαιρα, θα είχαν παραδώσει τη σοδειά τους όλοι οι αγρότες στις ΕΑΣ και δεν θα ήταν σήμερα παραπονούμενοι. Μάλλον στην Αχαρνών χρειάζονται ταχύτερα αντανακλαστικά…
***

Πάντως, αίσθηση προκάλεσε η πρωτοβουλία επτά «γαλάζιων» βουλευτών που βρέθηκαν στο γραφείο του Μάξιμου Χαρακόπουλου και συνέταξαν από κοινού ερώτηση προς τον Αλογοσκούφη, με την οποία ζητούν η Αγροτική Τράπεζα να παγώσει τα χρέη των αγροτών όσο διαρκεί η οικονομική κρίση. Κοινή συνισταμένη όλων -που εκλέγονται σε αγροτικές περιφέρειες- είναι ότι η ΑΤΕ πρέπει να πρωτοστατεί! Εκτός του Μάξιμου, την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές Γ. Κασαπίδης, Α. Καρπούζας, Μ. Γιαννάκης, Κ. Τσιάρας, Ν. Σταυρογιάννης και Μ. Βολουδάκης. Η ομάδα αναμένεται να ξαναχτυπήσει σύντομα με νέα τεκμηριωμένη πρόταση…
***

Ο Πάρνωνας, από τον οποίο κατάγεται ο Π. Τατούλης, είναι βουνό που βγάζει ζωηρούς και δυναμικούς ανθρώπους. Να μην ξεχνάμε ότι είχε το ισχυρότερο αντάρτικο σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, το οποίο εξουδετερώθηκε από την 9η Μεραρχία το καλοκαίρι του 1949, σχεδόν μαζί με τις επιχειρήσεις στον Γράμμο-Βίτσι. Πέρα από τον Τατούλη, από τον Πάρνωνα καταγόταν ο καπετάν Ζαχαριάς αλλά και οι Γ. Κονταλώνης, Π. Λεβεντάκης και πολιτικοί όπως ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Δημήτρης Ρέππας, ο Π. Κρητικός, η Λιάνα Κανέλλη, η Μαριέττα Γιαννάκου, ο ακαδημαϊκός και πρ. πρωθυπουργός Π. Πουλίτσας, αλλά και ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου Α. Σγουρίτσας και ο φιλόσοφος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος. Από εκεί κατάγονται επίσης ο Πολ Σαρμπάνης και ο Τέλης Σαβάλας.
Από τις υπώρειες του Πάρνωνα κατάγεται και ο Γιάννης Ρίτσος και άλλοι διακεκριμένοι στον δημόσιο και επιστημονικό βίο, ων ουκ έστιν αριθμός.
***

«Φιάσκο» η περαίωση

– Κανένας δεν πληρώνει

Με την κρίση να μαίνεται, μαύρα είναι δυστυχώς τα μαντάτα για τον κ. Αλογοσκούφη και από το μέτωπο της περαίωσης εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, αφού σχεδόν κανείς δεν πληρώνει.
Φαίνεται ότι όλοι προσπαθούν να ξεγλιστρήσουν με άλλοθι την κρίση, αλλά και με την πάγια προσδοκία ότι αργά ή γρήγορα θα ακολουθήσει μια νέα ευνοϊκότερη ρύθμιση. Το βέβαιο, πάντως, είναι ότι η περαίωση έχει βαλτώσει, την ώρα μάλιστα που στο οκτάμηνο η «μαύρη» τρύπα των εσόδων έχει εκτιναχθεί στα 2,6 δισ. ευρώ!


Σχολιάστε εδώ