ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

Στη σχετική λίστα υπάρχουν άνθρωποι με εμπειρία στα Μέσα που λαμβάνουν 4.000 ευρώ καθαρά και άλλοι που δεν διαθέτουν το ίδιο κύρος και λαμβάνουν πολύ περισσότερα. Εκείνο δε που προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον είναι πως υπάρχει πρόσωπο που έχει ως αντικείμενο απασχόλησης «θέματα που αφορούν την οργάνωση της τηλεοπτικής κάλυψης της Ολυμπιάδας και της Παραολυμπιάδας του… 2004 και άλλες συναφείς ενασχολήσεις».

Για κάποιον άγνωστο λόγο, στον πίνακα της γενικής διεύθυνσης διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών με τη λίστα των ειδικών συμβούλων, για άλλα πρόσωπα η αμοιβή που καταγράφεται είναι για το μικτό ποσό και για άλλα για το καθαρό. Ίσως διότι αν καταγραφόταν το μικτό ποσό μπορεί να είχαμε και λιποθυμίες, όπως λένε χαριτολογώντας ορισμένοι… Το ερώτημα είναι αν η ΕΡΤ θα ακολουθήσει την πολιτική των υπόλοιπων τηλεοπτικών σταθμών για τη μείωση των εξόδων και προς ποια κατεύθυνση. Διότι την ίδια ώρα που οι συμβάσεις των εργαζομένων, οι οποίοι βγάζουν το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος, λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου, υπάρχουν χρήματα για συνταξιούχους που καταγράφονται ως σύμβουλοι ή για πρόσωπα που στο παρελθόν κατείχαν διοικητικές θέσεις στην ΕΡΤ. Υπάρχουν όμως και άλλα ποσά που προκαλούν δέος. Ο γενικός διευθυντής ενημέρωσης Δ. Μιχαλέλης, με την 103450/25.09.08 (ορθή επανάληψη) εισήγησή του, προτείνει την πρόσληψη στελέχους του ραδιοφώνου από τις 27/9/08 μέχρι και τις 26/9/09 με μικτές μηνιαίες αποδοχές 12.000 ευρώ! Στην εισήγηση σημειώνεται, ως είθισται, πως στο «ανωτέρω ποσό θα περιλαμβάνονται τα πάσης φύσεως επιδόματα (πλην Πάσχα, αδείας και Χριστουγέννων), καθώς και πάσης φύσεως πρόσθετες αμοιβές για υπερωριακή ημεραργιακή νυχτερινή απασχόληση και έξοδα παράστασης». Ένα άλλο εντυπωσιακό ποσό είναι εκείνο που καταγράφεται από την επιτροπή κοστολογίου για το πρόγραμμα της μικτής παραγωγής «Έχουμε και λέμε». Με το πρακτικό 229 (24/9/08) η αμοιβή μιας εκ των πέντε παρουσιαστριών μειώνεται από 900 ευρώ σε 800 ευρώ ημερησίως.

Συνολικά οι τρεις από τις πέντε παρουσιάστριες κοστίζουν 1.300 ευρώ την ημέρα, ενώ οι άλλες δύο πληρώνονται από την ΕΡΤ. Θυμίζουμε πως το κόστος της μικτής παραγωγής (ΕΡΤ – Cut Productions) υπερβαίνει το 1 εκατ. ευρώ για 120 επεισόδια.


Σχολιάστε εδώ