Συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου σε θέματα απασχόλησης, κατάρτισης και ασφάλειας

Οι δύο γυναίκες επικεφαλής των υπουργείων Απασχόλησης σε Ελλάδα και Κύπρο, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και Σωτηρούλα Χαραλάμπους (σ.σ.: η κ. Χαραλάμπους κατόρθωσε να περάσει νέο ασφαλιστικό νόμο «χωρίς να ανοίξει μύτη», καθώς στο περιεχόμενό του συμφώνησαν συνδικάτα, κόμματα και εργοδότες), συναντήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, όταν η κ. Πετραλιά μετέβη στην Κύπρο για συνομιλίες με την ομόλογό της.

Σε κοινή εμφάνιση αμέσως μετά τις συνομιλίες η κ. Πετραλιά δήλωσε μεταξύ άλλων:
«Η θωράκιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων από την οικονομική κρίση είναι προτεραιότητα του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας. Η εργασία, και μάλιστα η ποιοτική εργασία, είναι ιερή».

Οι δύο υπουργοί υπέγραψαν διετές πρόγραμμα συνεργασίας σε θέματα απασχόλησης, κατάρτισης, επαγγελματικού προσανατολισμού, αναπήρων, ασφάλειας και υγείας και εργασιακών σχέσεων.

Η κ. Πετραλιά επισήμανε ότι οι συνομιλίες αποτελούν μια νέα αφετηρία για συνεργασία και κοινές δράσεις μεταξύ των δύο υπουργείων, ενώ ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει και πάλι το πρόγραμμα της Εργατικής Εστίας για διακοπές εργαζομένων και συνταξιούχων από την Ελλάδα στην Κύπρο. Κάτι ανάλογο, πρόσθεσε, θα μπορεί να γίνει και από την Κύπρο προς την Ελλάδα.

Η κύπρια υπουργός Σωτηρούλα Χαραλάμπους εξέφρασε θερμές ευχαριστίες για τη βοήθεια της ελληνικής κυβέρνησης και επισήμανε ότι Ελλάδα και Κύπρος έχουν κοινά συμφέροντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Σχολιάστε εδώ