Συγκλίσεις της αντιπολίτευσης στον δήμο;

Η πρωτοβουλία δεν θα μπορούσε παρά να ανήκει στους… Μπουτάρηδες, σε αυτούς δηλαδή που είχαν διασπάσει την αντιπολίτευση στις τελευταίες δημοτικές εκλογές και που με την επιλογή των ίσων αποστάσεων στον δεύτερο γύρο των εκλογών είχαν δώσει στον Παπαγεωργόπουλο το «φιλί ζωής» που χρειαζόταν για να διατηρήσει τον έλεγχο του Καραβάν Σεράϊ. (Υπενθυμίζω ότι οι τρεις σημερινοί δημοτικοί σύμβουλοι της εν λόγω παράταξης είχαν ξεκινήσει τη διαδρομή τους στα δημοτικά πράγματα μέσω της παράταξης του ΚΚΕ ο Μπουτάρης, από αυτήν του ΠΑΣΟΚ, ο Αβραμόπουλος και της αντίστοιχης του ΣΥΝ, ο Ανδρέας Κουράκης).

Τώρα ο Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος και λόγω ηλικίας μάλλον δεν φαίνεται διατεθειμένος να ξαναϋποστεί την βάσανο της κοπιαστικής προεκλογικής εκστρατείας (το 2010), αποφάσισε να κάνει το «πρώτο βήμα».

Απευθύνθηκε σε όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και ζήτησε να συναντηθούν όλοι οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης για να ανιχνεύσουν τις προοπτικές κοινής δράσης τους επί θεμάτων της πόλης.

Το κλίμα είχε φροντίσει ο ίδιος να το προλειάνει το προηγούμενο διάστημα, όταν με τους δύο άλλους δημοτικούς του συμβούλους εμφανίστηκε στην εκδήλωση απολογισμού και προγραμματισμού της προσκείμενης στο ΠΑΣΟΚ δημοτικής παράταξης της Χρύσας Αράπογλου, ενώ έδωσαν το παρών και κατά την εκδίκαση της αγωγής κατά της Χρύσας που κατέθεσε στα δικαστήρια ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Οι της αντιπολίτευσης αποφάσισαν να συναντηθούν στα γραφεία της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημαρχιακό μέγαρο το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης και σε αυτήν σχεδόν βέβαιη θεωρείται η παρουσία του Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, του συμβούλου της παράταξης που στηρίχτηκε από τον ΣΥΝ, ενώ από την πλευρά των συμβούλων του ΚΚΕ δεν αποσαφηνίστηκε η επιλογή τους. (Μάλλον δεν θα παραστούν.)

Στη συνάντηση -στην οποία θα μπορούν να συμμετάσχουν και όσοι εκ των δημοτικών συμβούλων το επιθυμούν- η ατζέντα θα είναι ανοιχτή.


Σχολιάστε εδώ