Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σχοινί, Άγιε Ζακύνθου…

«Κύριε Διευθυντά,
Την Κυριακή 26 τρέχοντος μηνός, στην σελίδα 7 της εφημερίδας σας, διάβασα το αφορών σε μένα εκτενές σχόλιό σας με θέμα: «Το μόνο πρόβλημα ήταν η άρση του επιτιμίου του Γκατζιρούλη!».

Έχω υπέρ δεκαπενταετή πείρα, από της εκδόσεως της εφημερίδας σας, ότι δεν ενδιαφέρεσθε για την αλήθεια, γι’ αυτό και τους τακτικούς διάφορους υπαινιγμούς σας τους αντιπαρέρχομαι, αφού κανένα από τα σχόλιά σας δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια και όσοι είναι γνώστες των πραγματικών γεγονότων, επιεικώς κινούν το κεφάλι τους από αδιάφορα έως και χλευαστικά.

Έτσι ακριβώς συμβαίνει και με το προαναφερθέν περί άρσης του επιτιμίου του Νικόδημου. Θα μπορούσα να στείλω τα Πρακτικά της ΔΙΣ της εβδομάδος 23-25 Απριλίου 2007. Ήταν μία εβδομάδα προ του Πάσχα. Εκεί έθεσα πρώτη φορά το θέμα της άρσης του επιτιμίου επί παρουσία του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου. Επανήλθα στην Ιεραρχία για το ίδιο θέμα, όταν ο μακαρίτης ευρίσκετο στο Μαϊάμι.

Και τώρα με υπογραφές τριάντα τριών Αρχιερέων ζητήθηκε να συζητηθή το θέμα εκτός ημερησίας διάταξης. Υπέγραψα πρώτος και ακολούθησαν οι υπόλοιποι.

Ό Αρχιεπίσκοπος, βάσει του κανονισμού λειτουργίας της Ιεραρχίας, έπρεπε να το φέρει προς συζήτησιν. Αντί αυτού ζήτησε και εγκρίθηκε να έλθη το θέμα στην πρώτη Ιεραρχία έκτακτη ή τακτική, με εισηγητή την ελαχιστότητά μου, επειδή έχει προϊστορία η πρωτοβουλία μου και ακόμη, επειδή υπέγραψα πρώτος το αίτημα.

Από τα ανωτέρω, που μπορούν να αποδειχθούν με τα Πρακτικά και με διασταύρωση των στοιχείων, προκύπτει, ότι αστοχήσατε για μία ακόμα φορά στον στόχο σας. Τα υπόλοιπα, για τα περιβάλλοντα, καλό θα ήταν να θυμόσαστε, ποια περιβάλλοντα έχουν επί του παρόντος δύσοσμη ιστορία. Ο Αρχιεπίσκοπος δεν χρειάζεται περιβάλλον, πολύ περισσότερο εγώ. Όσο για την θεολογική μου κατάρτιση, υπάρχουν άλλοι οι οποίοι μπορούν να με αξιολογήσουν.

Αυτά, εάν είχατε ρωτήσει, θα τα μαθαίνατε έγκυρα. Γι’ αυτό, όταν δεν ξέρετε, καλόν είναι να ρωτάτε για να μην εκτίθεσθε, όπως κάποτε με τα ψευδώνυμα του «καημένου» του παλιού συνεργάτη σας κ. Σ. Χιώτη…….

Μετ’ ευχών,
Μ. Ζακύνθου Χρυσόστομος

ΥΓ. Υπηρετώ δέκα πέντε χρόνια ως Μητροπολίτης της ιδιαιτέρας μου πατρίδας. Δεν τρέφω την ψευδαίσθηση, ότι όλα είναι «καλά λίαν». Σας στέλνω ένα μικρό δείγμα της αντίληψης συναδέλφου σας, χωρίς από καμία άλλη δημοσιογραφική πλευρά του νησιού να υπάρχει αρνητική κριτική. Αυτά…»

Σημ. «Π»: Κατ’ αρχάς προς τι αυτό το οργισμένο ύφος… Πολύ καλά θυμόμαστε ότι στα νιάτα σας δεν ανήκατε στα οργισμένα… Αντιθέτως είχατε συμβιβαστεί και ήσασταν ο «αντ’ αυτού» του Μακαριστού Σεραφείμ και τότε η δημοκρατική σας συνείδηση δεν είχε επαναστατήσει όταν υπηρετούσατε τον Αρχιεπίσκοπο των τανκς, τον Μητροπολίτη που τον έκανε Αρχιεπίσκοπο πραξικοπηματικά ο «αόρατος δικτάτορας», ο «σκύλος της ΕΣΑ», ο Ιωαννίδης. Το ότι «διάβαζε» ο Χριστόδουλος σας πείραξε…

Αλλά πάμε παρακάτω. Ευτυχώς που για την αλήθεια ενδιαφέρεστε εσείς.

Προφανώς ξεχνάτε εύκολα… Ίσως να μη σας βοηθάει η μνήμη. Εκείνη τη… δωρεά των 20.000 στρεμμάτων που είχατε… προσφέρει (λες και ήταν του πατέρα σας) στον Ανδρέα Παπανδρέου (προσκυνήσατε και εκεί λόγω καιροσκοπισμού, όπως είχατε υποκλιθεί και στη… Μιμή)… 20.000 στρέμματα στην Πεντέλη για… Πάρκο Ειρήνης ως ηγούμενος της Μονής Πεντέλης, τότε που ήσασταν ο εκλεκτός όλου του υψηλού κατεστημένου και πολλοί -εκδότες κ.ά.- έγιναν κάτοικοι με βίλες στην όμορφη περιοχή.

Ως προς το επιτίμιο, δεν προκαλεί απορία γιατί δεν αντιδράσατε τότε που ο γέροντάς σας, ο Σεραφείμ, το επέβαλε στον Γκατζιρούλη; Και τώρα θυμηθήκατε ότι πρέπει να αρθεί; Δηλαδή κακώς το επέβαλε ο προστάτης σας, που σας έκανε και Δεσπότη; (Όλα έχουν το αντάλλαγμά τους).

Και αυτό είναι σήμερα το πρόβλημα της Εκκλησίας, όλα τ’ άλλα τα λύσατε; Ή ο Γκατζιρούλης είναι πρόβλημα για πολλούς από σας, μια και φαίνεται ότι ξέρει πολλά και πολλοί έχουν χάσει τον ύπνο τους με τη σκέψη μήπως και ανοίξει το στόμα του;

Αποφεύγετε, πάντως, κύριε Ιεράρχα των παρασκηνίων, να πείτε ποιος είναι ο λόγος που ξύπνησε την ευαισθησία σας για την άρση του επιτιμίου.

Τώρα ως προς το ποιοι «… επιεικώς κινούν το κεφάλι τους από αδιάφορα έως και χλευαστικά», στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σχοινί. Βγείτε στους δρόμους, κάντε μια βόλτα στους καφενέδες της Ελλάδας και θα δείτε ποια αντίληψη έχει ο λαός, ο ανώνυμος πολίτης -όχι βέβαια οι πλουτοκράτες τους οποίους συναναστρέφεστε- για ΟΛΟΥΣ -πλην πολύ ελάχιστων εξαιρέσεων- εσάς και τι ζημιά έχετε κάνει στην Εκκλησία, που δεν σας χρωστάει τίποτα, αντίθετα της χρωστάτε. Και πολλοί από σας έχουν γίνει θεομπαίχτες. Στις περισσότερες Μητροπόλεις οι Ιεράρχες ενδιαφέρονται μόνο για την τσέπη τους, την καλοπέρασή τους και τα… παπαδάκια τους. Ζητήστε συγγνώμη απ’ όλους τους πιστούς που με τον οβολό τους σας ζουν και μετά να κάνετε τους κήνσορες. Και κάπου κάπου ας σκέφτεστε τι ψυχή θα παραδώσετε και ποιος θα είναι ο λογαριασμός σας, όταν σας τον ζητήσει ο Άγιος Πέτρος.

Αυτά. Και ο κόσμος είναι μικρός, κύριε Χρυσόστομε, και ξέρει τον καθένα μας…

ΥΓ.: Μια και αναφέρεστε σε κολακευτικά δημοσιεύματα εφημερίδων της Μητροπόλεώς σας, αυτό προδίδει το τι ζητάτε και από το «ΠΑΡΟΝ»… Μόνο που κάνετε λάθος στη διεύθυνση. Αυτά και είμαστε πάντα στη διάθεσή σας… Χαιρετίσματα στον εκλεκτό σας, τον κύριο Παντελεήμονα, που… παραθερίζει στις Φυλακές Κορυδαλλού, και που φθάσατε στο σημείο να ζητάτε, χωρίς ντροπή, ιδιαίτερη φυλακή για τους επίγειους Αγίους…
Ίσως γιατί διαισθάνεστε ότι έρχεται η ώρα και για άλλους…


Σχολιάστε εδώ