Πόντιοι Πιλάτοι στον δήμο των… Ποντίων

Την προηγούμενη διετία σε όλους τους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης (πλην της Καλαμαριάς) είχαν παραπεμφθεί στα πειθαρχικά 150 περίπου περιπτώσεις δημοτικών υπαλλήλων, την ώρα που στον δήμο των… Ποντίων φτάνουν στα πειθαρχικά περίπου 1.000 υποθέσεις.

Οι υπάλληλοι του Δήμου Καλαμαριάς μιλούν για άδικη, εμπαθή και απάνθρωπη πολλές φορές αντιμετώπισή τους με αναφορές, παραπομπές σε πειθαρχικά και στερήσεις μισθών, για ασήμαντα τις περισσότερες φορές «αδικήματα».

Ως υπεύθυνος αυτής της «σχολαστικής τήρησης της σιδηράς πειθαρχίας, που θυμίζει παρθεναγωγείο των αρχών του προηγούμενου αιώνα», κατονομάζεται ο γενικός διευθυντής του δήμου.

Δήμαρχος και γενικός γραμματέας κάνουν πως δεν ξέρουν τίποτα, κάνουν τους… Πόντιους Πιλάτους. Ακόμη και η διοίκηση του συλλόγου των υπαλλήλων του δήμου είναι απούσα. Προτιμά το «στρίβειν διά της σιωπής».

Η κόντρα των υπαλλήλων με τον γενικό διευθυντή βγήκε στο προσκήνιο μετά τον καβγά που ξέσπασε ανάμεσα σε αυτόν και τους δημοτικούς συμβούλους, τους οποίους και επιτίμησε δημόσια για απόφασή τους σχετικά με το μέλλον των εργαζομένων στις δημοτικές επιχειρήσεις του δήμου.

Και το ερώτημα που βγαίνει είναι, καλά, ο γενικός διευθυντής του δήμου φταίει; Ο δήμαρχος τι κάνει; Ο γενικός διευθυντής διοικεί τον δήμο; Ε, να μην τρελαθούμε κιόλας.


Σχολιάστε εδώ