Ποσό 47 εκατ. ευρώ για 14 ομάδες!

Το ποσό των 47 εκατ. ευρώ θα καταβάλλουν ετησίως για 14 ομάδες, από κοινού, η Forthnet και ο Alpha. Εκτός συμφωνίας είναι οι ΠΑΕ Ολυμπιακός και Ξάνθη, που θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους με την ΕΡΤ, σπάζοντας τη συμφωνία της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, χωρίς να έχουν υπάρξει επίσημες ανακοινώσεις από την κυβέρνηση για το κόστος. Με βάση τη συμφωνία της SuperLeague με τα δύο δίκτυα Forthnet – Alpha:

Κάθε ομάδα θα λαμβάνει κατά μέσον όρο 3.357.142 ευρώ ετησίως, με τον Παναθηναϊκό να εισπράττει 6.502.021 ευρώ και την ΑΕΚ 5.481.044. Το ερώτημα είναι αν η ελληνική τηλεοπτική αγορά μπορεί να αντέξει αυτήν την αύξηση του κόστους του πρωταθλήματος με δεδομένη την επερχόμενη ύφεση.

Αν ως σήμερα οι 16 ομάδες κόστιζαν 35,2 εκατ. ευρώ σε 3 κανάλια, είναι πολύ δύσκολο να πιστέψει κανείς πως θα αντέξουν τα κανάλια χωρίς αναπροσαρμογές την αύξηση κατά περίπου 12 εκατ. ευρώ, στα 47 εκατ. ευρώ για λιγότερες ομάδες.

Παράλληλα την περασμένη βδομάδα συνεχίστηκαν οι επαφές μεταξύ των εκπροσώπων των τηλεοπτικών σταθμών και της TEAM που εκπροσωπεί τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Champions League και του UEFA. Αν την προηγούμενη 3ετία εισέπραξε η TEAM το ποσό των 50 εκατ. ευρώ από την ελληνική αγορά, τώρα θα θελήσουν να πετύχουν μια σημαντική αύξηση, πράγμα που σημαίνει πως το κόστος για την απόκτηση μιας εκ των δύο ημερών του Champions League μπορεί να ξεφύγει από τα ποσά που γνωρίζουμε ως σήμερα.

Γι’ αυτό και ορισμένα κανάλια προσανατολίζονται στο φθηνότερο πακέτο των αγώνων του UEFA. Ενδιαφέρον δείχνουν σχεδόν όλοι: Mega, ANT1, ΕΡΤ, Forthnet, Alpha και ΣΚΑΪ.


Σχολιάστε εδώ