Παράτησε τους φοιτητές για να γίνει σύμβουλος του Καραμανλή!

Άφησε στα… κρύα του λουτρού τους φοιτητές του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ο καθηγητής Μακροοικονομικής Απόστολος Φιλιππόπουλος, γιατί επέλεξε να γίνει οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, αποδεχόμενος σχετική πρόταση!

Έτσι το τμήμα, λίγο μετά την έναρξη της νέας χρονιάς, μένει χωρίς καθηγητή Μακροοικονομικής και φυσικά οι φοιτητές αισθάνονται μετέωροι, αφού βρίσκονται ξαφνικά στη δυσάρεστη θέση να αλλάξουν τον προγραμματισμό τους και να… ψάχνονται για το τι θα κάνουν στις εξετάσεις και πώς θα καλύψουν τα κενά τους.

Να σημειώσουμε ότι η επιλογή του κ. Φιλιππόπουλου να υπολειτουργεί ως καθηγητής, άσχετα αν η θέση του είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, δεν ήρθε ποτέ για έγκριση στη γενική συνέλευση του Οικονομικού Πανεπιστημίου, δείχνοντας πόσο πολύ υπολογίζει μια μερίδα καθηγητών τη δημοκρατική διαδικασία στα πανεπιστήμια.

Η περίπτωση όμως του κ. Φιλιππόπουλου δεν είναι η μόνη. Οι μισοί από τους πρωτοβάθμιους καθηγητές του προπτυχιακού τμήματος του Οικονομικού Πανεπιστημίου έχουν θέσει ως πρώτη προτεραιότητά τους την εξωπανεπιστημιακή τους απασχόληση και αμελούν τα πανεπιστημιακά τους καθήκοντα, εις βάρος βέβαια των φοιτητών.

Μήπως τελικά η θέση του καθηγητή αποτελεί για ορισμένους απλώς ένα εφαλτήριο για προσωπική ανέλιξη στις υψηλότερες βαθμίδες της κυβερνητικής μηχανής; Κι αν συμβαίνει αυτό, τότε ποιο είναι σήμερα το νόημα της ποιότητας σπουδών που ευαγγελίζονται καθηγητές και κυβέρνηση σε κάθε δημόσια τοποθέτησή τους;

Και πώς θα θωρακιστεί το δημόσιο πανεπιστήμιο απέναντι στην… επέλαση των ιδιωτικών, που ήδη άρχισε;


Σχολιάστε εδώ