Πέρασε η χάρη του Άγιου Γεράσιμου πάνω από τους εκδότες

Η γιορτή του προστάτη των «τρελών» της Κεφαλονιάς είναι στις 20 Οκτωβρίου. Ο διαφημιστής Μάκης Σεριάτος τη γιόρτασε ετεροχρονισμένα, την 1η Νοεμβρίου, και οργάνωσε μια μεγάλη συνάντηση επιχειρηματιών που συγκρούονται μεταξύ τους, με πρόταση εκεχειρίας εν όψει της οικονομικής κρίσης και, αν είναι δυνατόν, της δημιουργίας επιμέρους συνεργασιών. Η είδηση δημοσιεύτηκε στο www.enimerosi24.gr και ανέφερε πως «το βράδυ του Σαββάτου στο σπίτι του Μάκη Σεριάτου ήταν ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης με τη σύντροφό του Κορίνα, η οποία είναι σε ενδιαφέρουσα, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος με τη σύζυγό του Κιμ Κίλιαν, ο πατέρας Κυριακού με τη σύζυγό του Μαρί και ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος με τη σύζυγό του Λίνα Δρούγκα». Σε αναφορά του το troktiko ανέφερε κάποια ακόμη ονόματα όπως αυτό του Σ. Ψυχάρη, του Κάρολου Αλκαλάι (Star), του Ηλία Τσίγκα, του Νίκου Χατζηνικολάου κ.ά., ενώ ήταν και ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος και ο Φώτης Μπόμπολας. Το βέβαιο είναι πως βρέθηκαν μαζί πρόσωπα που έχουν διαφορές αλλά και κοινά σημεία.

Το μενού, τουλάχιστον σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Π», περιελάμβανε την πρόταση εκεχειρίας από τον ίδιο τον εορτάζοντα, με το επιχείρημα της επερχόμενης οικονομικής κρίσης, χωρίς όμως να υπάρξει άμεση αποδοχή της όπως είναι προφανές, για μια σειρά από λόγους που έχουν να κάνουν με τις επιμέρους αντιθέσεις και αντιπάθειες των προσώπων.

Ως προς την επερχόμενη κρίση, θεωρείται πως η διαφημιστική δαπάνη θα μειωθεί τουλάχιστον κατά 20%, γεγονός που σημαίνει πως οι απώλειες για τις εφημερίδες θα φτάσουν στο 25%. Η πρόταση που έγινε είναι να αρθούν οι σχετικές παρεξηγήσεις (Ρέστης – Μπόμπολας, Κυριακού – Ρέστης) και να υπάρξει δέσμευση για μείωση των δαπανών αλλά και για αποφυγή ενδεχόμενων χτυπημάτων κάτω από τη ζώνη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πρόταση του Μ. Σεριάτου ήταν για μείωση των αμοιβών των στελεχών, που μπορεί να φτάνουν και το 30% των εξόδων μιας επιχείρησης, καθώς και για κατάργηση των περιττών δαπανών.

Παράλληλα, φαίνεται να συζητήθηκαν σκέψεις και ιδέες για συνεργασία του Β. Ρέστη με τον Φ. Μπόμπολα, ενώ έγινε και μια προσπάθεια, πάντοτε σύμφωνα με πληροφορίες, για να λυθεί η παρεξήγηση του εφοπλιστή με τον Μ. Κυριακού, καθώς και οι δύο πλευρές διεκδικούσαν το MTV.


Σχολιάστε εδώ