ο δαίμονας των δημαρχείων

>> Με αποδεδειγμένο πλέον τρόπο, με ονόματα και διευθύνσεις, σύμφωνα με το πόρισμα του επιθεωρητή του υπουργείου Οικονομικών Κουρλαμάνη, έγινε γνωστό το πώς φαγώθηκαν 5,5 δισεκατομμύρια δρχ. από υπαλλήλους του Δήμου Δάφνης κατά την περίοδο που ήταν δήμαρχος ο Μπάμπης Σαραντόπουλος. Σε κάθε δήμο όπου ο τοπάρχης δεν επιθυμούσε να σπιλώνεται με φήμες και φαντασίες το όνομα του καθενός, θα έκανε μια δημόσια συνεδρίαση στο δημοτικό συμβούλιο μόνο μ’ αυτό το θέμα, πράγμα που, άγνωστο για ποιον λόγο, ο δήμαρχος κ. Σταυριανουδάκης δεν έκανε.

>> Μια μεγάλη εκστρατεία ξεκίνησε ο Δήμος Π. Φαλήρου για την ενημέρωση των κατοίκων της πόλης σχετικά με συμπεριφορές απέναντι στο αγαθό της καθαριότητας που πρέπει να έχουμε όλοι. Φυλλάδια, ανακοινώσεις, συγκεντρώσεις σε γειτονιές, είναι μερικά από αυτά που αυτήν την περίοδο κάνει η διοίκηση του δήμου. Ο δήμος έχει καθιερώσει και το «Σύνταγμα» της καθαριότητας όπου ορίζονται τα πρόστιμα ανά περίπτωση και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του. Να σας πω ακόμη ότι καθιερώθηκε και ένα τετραψήφιο νούμερο (1565), χωρίς χρέωση για όποιον καλεί προκειμένου ν’ αναφέρει σημεία με σκουπίδια. Μου αρέσουν αυτά. Ωραίες ενέργειες.

>> Το μεγάλο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με τους απλήρωτους εργαζομένους στις δημοτικές επιχειρήσεις του Δήμου Περιστερίου είχαμε την εντύπωση ότι λύθηκε ύστερα από την υπόσχεση της Νομαρχίας Αθηνών ότι θα τους απορροφήσει στις υπηρεσίες της. Πράγματι έτσι έγινε. Έλα όμως που το καθεστώς μη πληρωμής συνεχίζεται, αφού το υπουργείο Οικονομικών δεν βάζει χρήματα στον ανάλογο κωδικό της νομαρχίας για τους μισθούς τους. Προχθές ένας φουκαράς εργάτης ανέβηκε στον πυλώνα του προβολέα, μέσα στο γήπεδο του Περιστερίου, και απειλούσε ότι θα βουτήξει στο κενό. Με εντολή του νομάρχη πήγε στο γήπεδο ο Πασβαντίδης. Τι να πει όμως; Η αλήθεια είναι πικρή. Πέντε μήνες απλήρωτοι.

>> Τύφλα να ʼχει το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Σε εβδομαδιαία εφημερίδα δημοσιεύθηκε αγγελία για την πώληση του κτήματος Φιξ που βρίσκεται στον Δήμο Ν. Ηρακλείου. Μιλάμε για πεντακάθαρο δάσος που εντός του έχει μια διώροφη βίλα που έχει χαρακτηριστεί διατηρητέα. Συνολικά είναι 28 στρέμματα και πουλιέται 35 εκατομμύρια ευρώ. Επικοινώνησα με το μεσιτικό γραφείο που έχει αναλάβει την πώληση και μου διευκρίνισαν «ότι πρέπει να ξεπεραστεί ένα προβληματάκι με τον δήμο». Περίεργα πράγματα. Εκ μέρους κάποιων δημοτικών συμβούλων υπάρχει κάποια κινητοποίηση που εναντιώνεται σ’ αυτήν την αρπαγή ενός εκ των τελευταίων πνευμόνων πρασίνου, αλλά μέχρι τώρα κινούνται χαλαρά. Αν δεν ξεσηκωθούν, οι κάτοικοι θα είναι οι χαμένοι.

>> Άντε πάλι τα ίδια. Άλλο ένα πακετάκι με άδειες αλλοδαπών χάθηκε από έναν δήμο. Πρόκειται για τον Δήμο Ν. Ερυθρών. Σύμφωνα με το έγγραφο με ημερομηνία 20 Οκτωβρίου 2008, αρ. πρωτοκόλλου 22347/08, που έστειλε το υπουργείο Εσωτερικών στην Ασφάλεια Αττικής και ενημέρωσε για την απώλεια 48 αδειών. Μιλάμε για μια καλοστημένη βιομηχανία που έχει πάρει πλέον ανεπανάληπτη έκταση. Βγαίνει χοντρό μεροκάματο από υπαλλήλους δήμων και διάφορους εμπλεκόμενους. Τρεις χιλιάδες ευρώ η μία πωλούνται οι άδειες στην Ομόνοια. Τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν χαθεί απ’ όλους τους δήμους της χώρας 19.701 άδειες αλλοδαπών. Ζήτω η Ελλάδα και η καταπολέμηση της διαφθοράς. Γελάνε και οι πέτρες με το σύνθημα για επανίδρυση του κράτους.

>> Βρέθηκα την Πέμπτη το βράδυ σ’ ένα σινιέ εστιατόριο, απολαμβάνοντας μακαρονάδα και αστακό. Άλλοι πληρώνανε. Σιγά μην έχανα την ευκαιρία. Πάω να βάλω το πιρούνι στο στόμα μου και βλέπω να μπαίνει στο εστιατόριο ο εργολάβος, που έχει οργώσει τους Δήμους Κερατέας, Αιγάλεω, Αργυρούπολης, Αγίων Αναργύρων, αγκαζέ με μια κυρία που εξαιτίας της θέσεώς της λύνει και δένει στην Περιφέρεια Αττικής. Δεν πίστευα στα μάτια μου. Σαν να βλέπεις τον Ρωχάμη να πίνει καφέ με τον αρχηγό της Αστυνομίας. Ευτυχώς που είχα εύκαιρο το κινητό μου, το οποίο διαθέτει φωτογραφική μηχανή. Πού να το έλεγα και να με πίστευαν. Μου λύθηκαν απορίες που είχα χρόνια στο μυαλό μου. Δεν ξέρω εάν έχουν σχέση ερωτική αυτοί οι δύο, αλλά σχέση συναλλαγής έχουν σίγουρα.

>> Για να είναι πειστικός για προκλητικές αμοιβές που παίρνουν εκεί στον Δήμο Αργυρούπολης (ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, οι πρόεδροι, αντιπρόεδροι και τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των δημοτικών επιχειρήσεων), θα πρέπει ο πρώην δήμαρχος κ. Τσαρπαλής να δώσει και το τι έπαιρναν επί των ημερών του, για να υπάρχει σύγκριση και να μην μπορεί κανείς να λέει ό,τι θέλει όταν είναι στην αντιπολίτευση και να το ξεχνάει όταν έχει την καρέκλα…

Ο Εξορκιστής

ΥΓ.: Η ζωή είναι όμορφη. Μας ταλαιπωρούν στα δικαστήρια με μηνύσεις και αγωγές προκειμένου να μη μαθαίνετε κάθε Κυριακή την αλήθεια. Στήνουν δίκες εις βάρος μας με ψευδομάρτυρες προκειμένου να μας φοβίσουν. Κούνια που τους κούναγε. Συνεχίστε να μας στηρίζετε και εμείς θ’ αντέχουμε. Θα γελάσει καλύτερα όποιος γελάσει τελευταίος.


Σχολιάστε εδώ