Ο Βγενόπουλος στο… κονκλάβιο

Μετά την επίθεσή του στο σχέδιο χρηματοδότησης των τραπεζών, ο Ανδρέας Βγενόπουλος γίνεται για πρώτη φορά δεκτός ως συνομιλητής των μεγάλων τραπεζιτών που απαρτίζουν το «κονκλάβιο» του τραπεζικού καρτέλ, δηλαδή την εκτελεστική επιτροπή της Ένωσης Τραπεζών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο έχει προγραμματισθεί συνάντηση Βγενόπουλου-τραπεζιτών, όπου θα επιχειρήσουν να βρουν σημεία συνεννόησης ώστε να προχωρήσει η εφαρμογή του σχεδίου ενίσχυσης των τραπεζών, χωρίς κάποια εξ αυτών να εκτίθεται στον κίνδυνο επιθετικών κινήσεων εξαγοράς από την πλευρά της Marfin.
Ο κ. Βγενόπουλος έχει για πρώτη φορά τη δυνατότητα να ενταχθεί ως ισότιμος συνομιλητής στο «κονκλάβιο» των μεγάλων τραπεζιτών, ενώ αν θελήσει να εναντιωθεί στη βούλησή τους για να συνεχίσει την επιθετική του τακτική, είναι βέβαιο ότι θα βρει απέναντί του και την κυβέρνηση. Δεν ήταν τυχαία, άλλωστε, η προειδοποιητική δήλωση του υπουργού Οικονομίας την Τρίτη: «Υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι επενδύουν και κάνουν συστηματική καμπάνια για την κατάρρευση του ελληνικού πιστωτικού συστήματος, προκειμένου να επωφεληθούν οι ίδιοι. Εμείς αυτό δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε»…


Σχολιάστε εδώ