Να μιλήσει ο λαός για τον χωρισμό Κράτους – Εκκλησίας

Τις επιλογές του κρίνουμε. Και την απουσία λόγου του στα κοινά και κυρίως για θέματα όπου δεν μπορεί ο ηγέτης της Εκκλησίας μας να μην έχει άποψη. Και να μην τη λέει με βροντερή φωνή! Είμαστε από κείνους που πάντα πιστεύαμε ότι ο ηγέτης πρέπει να μιλάει. Ακόμη και υπερβολές δικαιολογούνται. Από το να έχει κλειστεί στο κελί του.

Όμως, ειλικρινά, μας ξάφνιασε. Με τη θαρραλέα πρόκληση προς την πολιτική εξουσία να γίνει δημοψήφισμα και νʼ αποφασίσει ο λαός για τον χωρισμό Κράτους – Εκκλησίας. Να αποφασίσουν οι πολίτες για τα του οίκου τους. Για το αν θέλουν να σπάσει ο κρίκος που αιώνες ενώνει το έθνος. Και τον Ελληνισμό όπου γης.

Ο κάθε πολιτικός, το κάθε κόμμα έχει δικαίωμα να έχει την άποψή του. Όμως ο λαός αποφασίζει. Αυτό λέει η Δημοκρατία. Και είναι αυτονόητο για κάθε κόμμα, για κάθε κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

Όποιος πιστεύει ότι ο κόσμος, οι πολίτες συναινούν, αποδέχονται την πρότασή του για χωρισμό Κράτους – Εκκλησίας, ας τη βάλει στην κάλπη. Και νομίζουμε ότι ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπορεί να έχει αντίρρηση, εκτός κι αν φοβάται τον λαό. Ο κ. Αλαβάνος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, και είναι προς τιμήν του, βγήκε αμέσως και είπε «ναι» στην πρόταση του Αρχιεπισκόπου. Περιμένουμε και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πει το «ναι», αφού επανειλημμένα έχει ταχθεί δημόσια υπέρ του χωρισμού. Περιθώρια για ήξεις αφήξεις, για ναι μεν αλλά, για μεσοβέζικες θέσεις δεν μπορούν να υπάρξουν. Το ίδιο ισχύει και με την κυβέρνηση, δεδομένου ότι απ’ αυτήν εξαρτάται η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Ιδού η Ρόδος, για όλους. Ξεκάθαρες κουβέντες. Όποιος τολμάει, ο λαός είναι εδώ. Όλα τ’ άλλα είναι υποκρισίες και ψαρέματα σε θολά νερά…


Σχολιάστε εδώ