Μονοπώλιο είχε το Βατοπέδι η σύζυγος του Βουλγαράκη

Αυτήν την περίοδο εξετάζεται το συμβόλαιο της ανταλλαγής 8.600 στρεμμάτων στην Ουρανούπολη, παρά το γεγονός ότι η περιοχή είχε χαρακτηριστεί αρχαιολογικός χώρος!

Να σημειώσουμε ότι κατά της κ. Βουλγαράκη-Πελέκη έχει ασκηθεί πειθαρχική δίωξη από τον Εισαγγελέα κ. Σιμιτζόγλου, ο οποίος βρήκε ότι και σε άλλα συμβόλαια περιλαμβάνονταν εκτάσεις αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Να επισημάνουμε επίσης ότι δεν υπάρχει ούτε ένα συμβόλαιο ανταλλαγής εκτάσεων μεταξύ του Δημοσίου και της Μονής Βατοπεδίου, το οποίο να μην έχει το όνομα της κ. Πελέκη!

Παραπάνω παραθέτουμε ορισμένα συμβόλαια μεταβίβασης ακινήτων μεταξύ του Δημοσίου και της Μονής, στα οποία φαίνεται ξεκάθαρα ότι τα υπογράφει όλα η κ. Πελέκη. Θα ισχυριστεί η κυρία Κατερίνα Πελέκη, σύζυγος του τέως πλέον υπουργού Ναυτιλίας Γ. Βουλγαράκη ότι δεν πήρε χρήματα γιατί ήταν τα συμβόλαια κρατικά. Δεν έχουμε αντίρρηση. Μία μόνο παρατήρηση: Επανειλημμένα έχουμε ρωτήσει αν κατατέθηκαν τα εισπραχθέντα στο Ταμείο Συμβολαιογράφων. Και πότε. Φυσικά, με αριθμούς παραστατικών και ει δυνατόν με φωτοτυπία. Να τα περιμένουμε ώστε να μην μπορεί κανείς να πει ότι τα χρήματα καθυστερούν κάποιους μήνες να κατατεθούν;

Ερωτήματα:

Από το συμβόλαιο 2196/2005 η κ. Πελέκη εισέπραξε για τέλη και δικαιώματα 43.000 ευρώ.

Από το συμβόλαιο 2195/ 2005 εισέπραξε 151.000 ευρώ.

Από το συμβόλαιο 2335/ 2006 εισέπραξε 53.000 ευρώ.

Η επιλογή των τριών συμβολαίων είναι ενδεικτική. Εκείνο που ρωτάμε την κ. Πελέκη είναι πότε τα ποσά αυτά κατατέθηκαν στο Ταμείο Συμβολαιογράφων;


Σχολιάστε εδώ