Μετρούν δυνάμεις για την ΕΟΕ

Ποτέ στο παρελθόν, από το 1999 που έγινε ανεξάρτητη, οι εκλογές της ομοσπονδίας τοξοβολίας (ΕΦΟΤ) δεν ήταν τόσο ενδιαφέρουσες όσο οι σημερινές. Και αυτό επειδή στην κάλπη εκτίθεται και ο πρόεδρος της ΕΟΕ Μίνως Κυριακού.

Από το περιβάλλον του Κυριακού διέρρευσε ότι ο ισχυρός άνδρας της ολυμπιακής επιτροπής, εφ’ όσον κατεβαίνει σε αυτήν τη γενική συνέλευση ως υποψήφιος, δεν θέλει μόνο την εκπροσώπηση στην ΕΟΕ (διότι αυτή θα διεκδικούσε στη γενική συνέλευση του Δεκεμβρίου), αλλά την προεδρία της ΕΦΟΤ, ώστε να μην έχει πρόβλημα τον επόμενο μήνα.
Ο δικηγόρος Φώτης Δημητρακόπουλος, που εμπλεκόταν με τα κοινά της τοξοβολίας όταν το άθλημα ήταν ακόμη υπό τη σκέπη της σκοπευτικής ομοσπονδίας (ΣΚΟΕ), κατεβάζει δική του παράταξη στο ενιαίο ψηφοδέλτιο και μοιάζει ως ο πιο υπολογίσιμος αντίπαλος για τον Κυριακού.

Υποψήφιος κατεβαίνει και ο πρώην πρόεδρος της ΕΦΟΤ Δημήτρης Ραζής, ο οποίος θέλει να εκλεγεί στο νέο ΔΣ της ομοσπονδίας, διότι έχει βλέψεις να πάρει την εκπροσώπηση για την ΕΟΕ στην επόμενη γενική συνέλευση. Στην εκλογική μάχη κατεβαίνει και ο Γιάννης Αποστολόπουλος που προέρχεται από τη σκοποβολή και έχει συγκεντρώσει μόνο φρούδες υποσχέσεις από μέλη του απερχόμενου ΔΣ της ομοσπονδίας.

Συνολικά έχουν δηλώσει 23 άνθρωποι υποψηφιότητα για τις 11 θέσεις του ΔΣ της ΕΦΟΤ και, με δεδομένο ότι δικαίωμα έχουν 43 σωματεία, το εκλογικό μέτρο είναι οι 22 ψήφοι.


Σχολιάστε εδώ