ΜΑΧΗ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΤΩΣΗΣ

Πρώτα απ’ όλα δίνει το πάνω χέρι στην ομάδα που θα φύγει με το τρίποντο. Ακόμα κι αν μιλάμε για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος βρίσκεται πέντε πόντους πίσω από τον «αιώνιο» αντίπαλο. Η θεαματική μεταστροφή της ατμόσφαιρας μέσα σε μία εβδομάδα θα εκτοξεύσει τους «πράσινους» και θα πείσει και τους πλέον δύσπιστους ότι, παρά τα όποια κενά, «το «τριφύλλι» μπήκε στη νέα εποχή με στόφα πρωταθλητή».

Στον Πειραιά θέλουν να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς και να προκαλέσουν νέο πανικό στους αντιπάλους τους.

Θεωρούν ότι με διπλό στο ΟΑΚΑ, η γκρίνια θα φουντώσει εκ νέου στον Παναθηναϊκό και ουσιαστικά οι «πράσινοι» θα αρχίσουν πλάνα για την επόμενη σεζόν.

Η κόντρα που ξέσπασε την Πέμπτη για τη διαιτησία θα οδηγήσει σε απανωτές συγκρούσεις και σήμερα, αλλά κυρίως από αύριο, με τον χαμένο να προσπαθεί να δικαιολογήσει το αποτέλεσμα. Πολλά θα κρίνει το ντέρμπι και για τους προπονητές.

Κυρίως για τον Ερνέστο Βαλβέρδε, καθώς ο Χεν Τεν Κάτε πήρε πίστωση χρόνου μετά τις δύο απανωτές επιτυχίες και κυρίως το διπλό στη Βρέμη, καθώς πιστώθηκε το εξαιρετικό στήσιμο του Παναθηναϊκού και το καταπληκτικό κοουτσάρισμά του κατά τη διάρκεια του 90λεπτου. Για τον Βαλβέρδε, όμως, άλλη μια αποτυχία θα σηματοδοτήσει εξελίξεις, καθώς θα στερέψουν στον Πειραιά τα αποθέματα υπομονής από τον Σωκράτη Κόκκαλη και από τον κόσμο. Πρόσφατα, άλλωστε, είδαμε οργανωμένους οπαδούς να ασκούν κριτική για την εικόνα που παρουσιάζουν οι «ερυθρόλευκοι» εκτός έδρας. Μπορεί ο καθένας να φανταστεί τι θα συμβεί μετά το ντέρμπι, στην περίπτωση που ηττηθεί ο Ολυμπιακός…

Ετοιμάζει τα άκρα και τον Τζόρτζεβιτς

Για να χτυπήσει το ματς, ο Βαλβέρδε θα ετοιμάσει το χαρτί του Τζόρτζεβιτς. Αλλά ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, όταν θα ‘χουν σπαταλήσει αρκετές δυνάμεις οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Παράλληλα ο Ισπανός θα ζητήσει από τους παίκτες του να παίξουν την μπάλα πάνω στις… γραμμές του πλαγίου, ώστε να υποχρεώσουν και τους κεντρικούς αμυντικούς να δημιουργήσουν αποστάσεις μεταξύ τους. Εκεί ακριβώς θα επιχειρήσει να χτυπήσει, όπως συνέβη και στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ειδικά στο δεύτερο 45λεπτο.

Από την άλλη πλευρά, ο Τεν Κάτε γνωρίζει ότι οι κεντρικοί αμυντικοί του Ολυμπιακού υστερούν σε ταχύτητα. Έτσι, σκέφτεται να πάει με δίδυμο Σαλπιγγίδη, Κλέιτον για να αξιοποιήσει την ταχύτητά τους και τη δυνατότητά τους να διασπάσουν κάθε αντίπαλη άμυνα με γρήγορες εναλλαγές της μπάλας. Καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του ματς θα παίξει η ψυχραιμία που θα επιδείξουν κάποιοι καθοριστικοί παίκτες των δύο ομάδων. Από τους «πράσινους» σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι Γκαλίνοβιτς, Βύντρα, Σαριέγκι, που παίζουν υπό καθεστώς πίεσης και, βεβαίως, ο Καραγκούνης, ο οποίος μπορεί να προκαλέσει νευρικότητα σε όλη την ομάδα από τις αντιδράσεις του ακόμα και σε ένα πλάγιο.

Από την άλλη, ο Βαλβέρδε περιμένει από τους Γκαλέτι, Λέτο και Ντουντού να θυμηθούν πώς παίζουν στο Φάληρο. Διότι ειδικά οι δύο πρώτοι εξαφανίζονται μακριά από το Καραϊσκάκη. Κι επίσης προσδοκά να συνέλθει ο Ιεροκλής Στολτίδης, ο οποίος στο παρελθόν έκρινε αρκετά ντέρμπι με προσωπικές ενέργειές του.


Σχολιάστε εδώ