Λειτουργεί το ελληνικό κράτος στη Θράκη;

Σύντομα η κυβέρνηση σπεύδει στην πραγματοποίησή τους. Κυβερνητική Επιτροπή με τον νόμο 3553/2007, άρθρο 7, διαγράφει χρέη των Βακουφίων ύψους 6,5 εκατ. ευρώ. Από τον ίδιο νόμο παραλείπεται το άρθρο 1 περί «Διακρατικής αμοιβαιότητος» προηγούμενου νόμου 1091/1980.

Το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής εκπροσωπεί την Άγκυρα και εκλαμβάνει τις παραχωρήσεις ως υποχωρήσεις αδυναμίας, γι’ αυτό συνεχώς απαιτεί. Απαιτεί την αναγνώριση της τουρκικής ταυτότητος, την κατάργηση του άρθρου 19 Ν.Δ. 337/1955 της ελληνικής ιθαγενείας για 60.000 ανιθαγενείς, την αναγνώριση των εκλεγμένων μουφτήδων (ψευτομουφτήδων), την επιστροφή κοινωφελών ιδρυμάτων.

Ο Σύλλογος Επιστημόνων της μειονότητος ζητά διά εγγράφου τον διάλογο μεταξύ των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων Ελλάδος και Τουρκίας και πολλά άλλα. Και «ο νοών νοείτω».

Με την πολιτική ανοχή των τοπικών και κρατικών φορέων επισημοποιείται η παράνομη άτυπη «Συμβουλευτική Επιτροπή της τουρκικής μειονότητος της Δυτικής Θράκης» με τη δημόσια ανακοίνωση: Παροτρύνουν τους μαθητάς σε γενική αποχή από το σχολείο 13-14 Οκτωβρίου. Αιτία η διαγραφή 16 μαθητών από το 1ο Δημοτικό της Ξάνθης. Διαστρεβλώνουν την αλήθεια πειραματιζόμενοι αν θα υπάρξει αντίδραση ή ανεκτικότητα.

Στην αρχή του Ραμαζανιού συγκεντρώνονται στο Μεγάλο Δέρειο, προς εκφοβισμό της ηρωίδας δασκάλας Χαράς Νικοπούλου, οι εγκάθετοι του προξενείου με τον πρόξενο, οι μουσουλμάνοι βουλευταί, τρεις τούρκοι βουλευταί, οι ψευτομουφτήδες.

Από το μεγάφωνο του μιναρέ διατάσσουν τους Πομάκους του χωριού: «Να είστε σε συνεχή κόντρα με το ελληνικό κράτος. ʽʽH Θράκη είναι τουρκικήʼʼ».

Ύστερα από όλα αυτά πού είναι το ελληνικό κράτος; Λειτουργεί το ελληνικό κράτος στη Θράκη, οι ελληνικοί νόμοι; Ή σιγά σιγά η άτυπη επιτροπή γίνεται νόμιμη κυβέρνηση και η Θράκη Κόσοβο;

Το άρθρο 16, παράγραφος 2 του Συντάγματος για την παιδεία αναφέρει «… την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνειδήσεως και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες». Δυστυχώς το μάθημα των Θρησκευτικών στα ελληνικά σχολεία διδάσκεται προαιρετικά και θεολόγοι δεν χρειάζονται. Αντιθέτως προωθούν τον ισλαμισμό. Διορίζονται 240 ιεροδιδάσκαλοι για να διδάσκουν στα μουσουλμανόπαιδα το «Κοράνι», το οποίο γράφει στο κεφάλαιο ΙΧ5: «Σφάξτε τους απίστους όπου κι αν τους συναντήσετε. Αιχμαλωτίστε τους και σύρτε τους σκλάβους…». Παράλληλα με τη διδασκαλία του Κορανίου βάζουν τα παιδιά να απαγγέλλουν στίχους: «Εσένα αγαπώ, όμορφή μου Τουρκία. Με σένα θα κλαίω, με σένα θα γελάω. Θα υψώσω την ημισέληνο σημαία πιο ψηλά…». Φανατίζουν τις ψυχές των μουσουλμανοπαίδων και των μεγάλων. Αυτά τα σκάνδαλα πού θα οδηγήσουν τη Θράκη;

Η τουρκόφωνη εφημερίδα «Μιλιέτ» με δημοσιεύματά της προκαλεί διχόνοια και διατάραξη της κοινής ειρήνης στη μειονότητα από διετίας, με την ίδρυση του Πολιτιστικού Συλλόγου Πομάκων στην Ξάνθη. Και οι παρασυρόμενοι από τα εμπρηστικά κείμενα επιτίθενται, υβρίζουν, χλευάζουν τους Πομάκους.

Ευτυχώς υπάρχει και Δικαιοσύνη. Ο Εισαγγελέας Ξάνθης αυτεπαγγέλτως καλεί τους υπεύθυνους των σκανδάλων. Στο δικαστήριο οι πρόξενοι και οι ψευτομουφτήδες ενθαρρύνουν τους κατηγορουμένους και χαιρετούν τους μάρτυρες υπεράσπισης, που είναι οι δύο βουλευταί του ΠΑΣΟΚ, η Καραχασάν και άλλοι.

Τόσα συμβαίνουν στη Θράκη. Πώς εφησυχάζουν οι ταγοί της Πολιτείας, του κράτους; Δεν τους ακουμπούν τα γεγονότα, δεν αφουγκράζονται την αγωνία των Θρακιωτών; Γι’ αυτό, συνέλληνες, αφυπνιστείτε, αν θέλετε η Θράκη να μην «είναι μακριά», όπως κάποτε η Κύπρος, και συμβεί ό,τι συνέβη στη μαρτυρική μας Μεγαλόνησο.

Αιμιλία Λαδοπούλου
επίτ. πρόεδρος Ένωσης
Κομοτηναίων


Σχολιάστε εδώ