Κενό γράμμα η 6μηνη άδεια μητρότητας

Στα χαρτιά μένει η πρόβλεψη του τελευταίου ασφαλιστικού νόμου για χορήγηση 6μηνης (επιπλέον) άδειας μητρότητας στις εργαζόμενες γυναίκες. Τράπεζες, ΔΕΚΟ και «μικροί» επαγγελματικοί χώροι στον ιδιωτικό τομέα αρνούνται στις ενδιαφερόμενες το δικαίωμα να κάνουν χρήση της νέας διάταξης, και μάλιστα με τρόπο προκλητικό: «Όποια έχει πρόβλημα, ας πάει δικαστικά»!

Πρωτοβουλία για κινητοποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος και ειδικότερα των συνδικαλιστριών πήρε η Γραμματεία Ισότητας της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλλήλων (ΟΤΟΕ).

Η επικεφαλής της Γραμματείας κ. Φωτ. Κούβελα με πρόσκλησή της καλεί τα προεδρεία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας και Πειραιά, καθώς και την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, σε κοινή σύσκεψη μεθαύριο Τρίτη για καταγγελία και της νέας αυθαιρεσίας των διοικήσεων πολλών τραπεζών. Θα ακολουθήσει διάβημα προς την υπουργό Απασχόλησης – Κοινωνικής Προστασίας Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί και να παρέμβει για εφαρμογή του νόμου σε όσες το δικαιούνται – και το επιθυμούν.

Είναι σημαντικό να ειπωθεί πως τα κρούσματα άρνησης σε πολυκαταστήματα και σούπερ μάρκετ, μετά από παρέμβαση της προέδρου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας Μετ. Στεκουλέα, έχουν μειωθεί στο ελάχιστο, όμως παρατηρείται αδυναμία παρέμβασης στις μικρές επιχειρήσεις, που επιλέγουν να εξωθήσουν σε παραίτηση τις υπαλλήλους τους αντί να εφαρμόσουν τον νόμο.


Σχολιάστε εδώ